Filip Filipović (©VK Partizan)
Filip Filipović (©VK Partizan)

Sprema se nešto veliko u Partizanu: Sezona završena bez dugovanja, stižu pojačanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.06.21. | 19:38

Sedmostruki šampion Evrope na putu oporavka i izlaska iz teške finansijske situacije

Biće Partizan opet moćan. Potrebno je vreme da se sve zamisli sprovedu i klub za početak postavi na zdrave noge, ali se u tom smeru ide. Prvi put u istoriji kluba napravljen je kompletan finansijski i pravni presek stanja, a glavni utisak je – dugovanja nema.

Okrenuo se Partizan ulaganju u svoju školu, koja je iznedrila neka od nekih najvećih vaterpolo imena, a jedno od njih je sada u Upravnom odboru kluba – Filip Filipović. Najavio je legendarni srpski reprezentativac da će crno-beli u sledeću sezonu ući sa znatno većim ambicijama, što se ne kosi sa spekulacijama da se na Banjicu vraćaju reprezentativci. Biće srpska liga najjača na svetu... Kao nekada.

Izabrane vesti

Pomak je uočljiv na svim poljima, a u Partizanu su najponosniji rezulatima i brojem dece u mlađim kategorijama.

„Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mlađim kategorijama“, rekao je predsednik kluba Jovan Lazarević na današnjoj konferenciji.

Država, lokalne vlasti i Vaterpolo savez Srbije pomogli su svim vaterpolo klubovima, a crno-beli su posle dugo vremena završili sezonu bez dugovanja igračima. Stvari su počele da se mrdaju sa mrtve tačke.

„Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire“, zaključio je Lazarević.

Crvena zvezda, Radnički i Novi Beograd igrali su bitnu ulogu u evropskim takmičenjima minule sezone. Novi Beograd je dobio organizaciju završnog turnira, sklapa drim-tim i napašće evropsku titulu. Visoke ambicije imai Radnički, koji je sezonu završio sa dva pehara u vitrinama (osvojena Jadranska liga i domaća titula), a u novoj sezoni bi i Partizan mogao da bude konkurentan za domaće trofeje pomenutoj trojci i Šapcu.

Crno-beli žele da u svoje redove vrate momke koji su nekada igrali na Banjici i osvajali trofeje.

„Utisak na kraju sezone jeste da može i mora bolje i to je politika svakog kluba koji želi i ide ka tome da bude najbolji. Nismo nezadovljni, što se tiče prvog tima momci su dali trenutni maksimum, a već za sledeću sezonu ćemo se pripremiti mnogo bolje“, poručio je prolsavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović, član Upravnog odbora VK Partizan.

Primetna je tendencija na uvećanju baze mladih igrača i privlačenju dece da se bave vaterpolom u svim klubovima. Filip Filipović je istakao da je najveći uspeh za sada ostvaren u radu sa mlađim kategorijama, a u srpskom velikanu sada trenira oko 200 mališana.

„Doveli smo pojačanja koji će raditi na obuci, a želimo da u klub dođe još više stručnjaka koji će biti zaduženi za razvoj“, zaključio je Filipović.

Plan je napravljen – povratak Partizana na staze stare slave kroz tri sezone. Sada je na redu sprovođenje zamisli i izrečenog u dela.

„Ove godine smo na tri takmičenja za mlađe kategorije osvojili prva mesta, jednom smo bili drugi i jednom peti, nastavili smo niz uspeha. Želimo da sledeće godine Partizan konkuriše za najviši plasman, a zadatak koji smo postavili jeste da se za tri godine klub vrati na ono mesto na kojem je nekad i bio“, podvukao je Nikola Kuljača.


tagovi

VK PartizanFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara