Slavlje mladih vaterpolista ©Screen shot
Slavlje mladih vaterpolista ©Screen shot

Srbija je šampion sveta u vaterpolu! Juniori krenuli koracima slavnih seniora

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.09.21. | 19:10

Fenomenalan uspeh selekcije Uroša Stevanovića

Ono što je već bilo dobro poznato, još jednom je potvrđeno na delu: Srbija je svetska sila u vaterpolu! Pobedom nad Italijom u velikom finalu Svetskog prvenstva u Pragu srpski juniori su doneli još jedno zlatno odličje našoj zemlji - 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:1)

Izabranici Uroša Stevanovića ovog leta su krenuli stopama slavnih seniora i potvrdili apsolutnu vladavinu Srbije u vaterpolu, a selektor seniora Dejan Savić veliki broj ozbiljnih kandidata za najjači tim u narednom periodu. Mladi Delfini su potvrdili razliku u kvalitetu u odnosu na Azure i na dominantan način stigli do trofeja.

Izabrane vesti

Stevanović je na odličan način pripremio utakmicu, dobro je rasporedio snagu svojim igračima, koji su u poslednjoj četvrtini i definitivno slomili otpor borbenog rivala. Svaki deo meča je imao svog heroja, a pečat na zlato sa po dva gola u završnoj fazi utakmice dali su Marko Radulović i kapiten Stefan Branković.

Srbiju je na startu meča povukao Nemanja Stanojević, koji je postigao prva dva gola Delfina na meču, ali su i Italijani imali rapoložene strelce u svojim redoma.Utakmica je krenula rafalnom paljbom, pa je u prvoj četvrtini postignuto šest golova, od čega po tri na obe strane. Dobra stvar za selekciju Uroša Stevanovića bilo se u našim redovima u prve dve četvrtine u strelce upisalo još nekoliko igrača, pošto su redom pogađali Marko Radović, Bogdan Gavrilović, Vasilije Martinović i Luka Pljevančić.

Kako se treća četvrtina bližila kraju, nedostajao je neko neko ko bi se izdvojio iznad proseka i kompletan tim povukao ka konačnom trijumfu. To je bio Marko Radulović, koji je zajedno sa Brankovićem, prelomio pitanje pobednika.

Važni trenuci finala odigrali su se u finišu treće deonice. Italijani su pri rezultatu 6:6, dva minuta pre kraja perioda, imali igrača više i napad za vođstvo, ali je tada zablistala srpska odbrana. Taj napad Azura je osujećen, a onda je vođstvo Delfinima vratio Radulović. Srbija je treću četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 3:2, pa je četvrta četvrtina bila jedina u koju se ušlo sa prednošću neke od ekipa. To je očigledno bio prelomni psihološki trenutak utakmice.

Marko Radulović je preuzeo odgovornost na sebe i u nastavku, pa je praktično već u prvom napadu četvrte četvrtine odveo Delfine na velikih "plus dva" (8:6). Tačku je stavio Stefan Branković tri i po minuta pre kraja meča, kada je Srbija došla do kapitalnih i nedostižnih 9:6. Kapiten je bio strelac i 10. gola naše selekcije 12 sekundi pre kraja utakmice, posle čega je slavlje moglo da počne.

O suštinskoj dominaciji Srbije i na ovom meču, govori i činjenica da italijansko golman Spineli imao 13 odbrana, četiri više od našeg čuvara mreže Vladimira Mišovića.

SRBIJA - ITALIJA 10:8

/3:3, 1:1, 3:2, 3:2/

Sudije: Mišković (Crna Gora) i Ortega (Španija).

Isključenja: Srbija 18, Italija 14

SRBIJA: Mišović 9 odbrana, Branković 2, Stanojević 2, Pljevančić 1 , Gak, Mitrović, Radulović 2, Milojević , Martinović 1, Jakšić, Gavrilović 1, Radović 1, Tanasijević. Selektor: Stevanović

ITALIJA: Da Rold,Kaldieri, Mladosič 2,, Đanaza,Kondemi, Tartaro, Kondemi,Očione 1,Grata 2, Ferero 3, Pačaliev, Parela, Spineli 13 odbrana. Selektor: Anđelini.



tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara