Srbija protiv Hrvatske – 30. put

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 15:46

Veliki vaterpolo derbi u Svetskoj ligi

Lepše nije moglo da se pogodi za kraj vaterpolo godine. Srbija protiv Hrvatske u nedelju na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u okviru Svetske lige!

Večiti rivali, veliki protivnici u bazenu, ali i veliki prijatelji van njega. Kad god se sretnu, bude spektakularna utakmica o kojoj se danima priča. I svi su ubeđeni da će tako biti i ovog puta, pogotovo što meč nema preveliki rezultatski značaj, jer dve reprezentacije od tri iz grupe idu dalje, a treća je Holandija, totalni autsajder.

Izabrane vesti

Zanimljivo je i da će ovo biti čak 30. duel vaterpolista Srbije i Hrvatske na velikim takmičenjima. Naš državni tim je uspešniji sa 17 pobeda, komšije su slavile 10 puta, dok je dva puta bilo nerešeno.

Srbija je pripreme za Svetsku ligu odradila u Americi, gde je sparingovala sa reprezentacijom SAD.
Oba tima ulaze u meč posle napornih priprema. Mislim da su Srbija i Hrvatska pokazale najviše u poslednjih 10 godina. Sigurno je da će publika moći da gleda odličan vaterpolo. Mi smo rasterećeniji, pošto smo se plasirali na Olimpijske igre“, rekao je Dejan Savić, selektor reprezentacije Srbije na zajedničkoj konferenciji dve selekcije.

I strateg Hrvatske Ivica Tucak smatra da je ovo najveći derbi svetskog vaterpola.
Igraće u Beogradu dve najbolje svetske ekipe, bez obzira što plasman na Svetskom prvenstvu govori drugačije. Srbija je prebrinula brige u vezi sa plasmanom na Olimpijske igre, nama to tek predstoji. Ovo je dobra provera, da vidimo gde smo pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti“, istakao je Tucak.

Evropski šampionat u glavnom gradu Mađarske igraće se od 12. do 26. januara.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara