Srećni, ali i realni: Sa ovakvom igrom ne možemo do medalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.19. | 09:14

Francuska izgubila samo set na celom EP

Boriće se Srbija za novu medalju na Evropskom prvenstvu za odbojkaše. Posle teške utakmice, u kojoj su dobrim delom bili u podređnoj ulozi, puleni Slobodana Kovača su ipak našli put do pobede protiv Ukrajine (3:2), pa će se u petak sa Francuskom boriti za mesto u finalu.

Koliko god bili srećni zbog pobede, ostali su srpski odbojkaši i dovoljno samokritični posle Ukrajine. Svesni su Plavi da ako ponove tu igru, sa jako lošim prijemom i samim tim slabom organizacijom i realizacijom napada, teško da će moći da pariraju domaćinu šampionata.
Meč sa Ukrajinom je bio pretežak, ali mi smo ga učinili takvim, jer nismo bili ta ekipa kakvi smo bili u prvih pet utakmica. Rival nije imao šta da izgubi, rizikovao je i to mu se isplatilo. Važno je da smo dobili, nebitno da li sa 3:0 ili 3:2, ali sa ovakvom igrom ne možemo da se nadamo medalji“, oštar je bio Aleksandar Atanasijević posle meča sa Ukrajinom.

Izabrane vesti

POLJSKA PRVI FAVORIT, NA SRBIJU KVOTA 8,00

Pobeda nije zanela ni Marka Podraščanina. I on je svestan da je ovo bila najslabija partija Srbije na Evropskom prvenstvu, te veruje da će protiv Francuske biti mnogo bolje.
Pokazalo se da je četvrtfinale najvažnija utakmica. Protivnik je igrao rasterećeno, nismo ga potcenili. Hvala bogu da smo otvorili dobro taj-brejk, veliki smo uspeh napravili. Ovo treba da nam bude nauk za ubuduće, da pod hitno na terenu pokažemo ko smo i za koga igramo“, poručio je Podraščanin.

Na drugoj strani mreže u polufinalu biće Francuska. Jedan od domaćina Evropskog prvenstva. U četvrtfinalu je samlela Italiju sa 3:0, a Stefan Bojer je doneo čak 25 poena. Svih sedam pobeda sa ukupnom set-razlikom 21:1 imaju Trikolori na ovom šampionatu. Biće čupavo...

FotoCEV


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara