Srpski cunami i Filipova levica oduvali Hrvatsku!

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 17:52

Trofej, plasman u Tokio i 100.000 dolara

Kakav meč, kakvo nevreme, verovatno jedno od najvećih u istoriji vaterpolo igre, ali kakvo slavlje selekcije Srbije! Delfini su u fantastičnom finalu, zahvaljujući golu Filipa Filipovića iz peterca 17 sekundi pre kraja stigli do pobede i trojefa u Svetskoj ligi, koji znači i plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine - 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

Prava ratnička bitka, dve najbolje svetske selekcije u ovom trenutku, viđena je na Tašmajdanu. Hrvati su krenuli agilnije, na početku druge četvrtine imali su velika tri gola prednosti (4:1), dok su se Delfini sve do sredine drugog perioda tražili u napadu, a onda su serijom 5:0 do poluvremena poveli sa velikih 6:4, golovima Mandića (dva puta), Mitrovića, Filipovića i Prlainovića. U finišu je usledila prava igra živaca u kojoj su izabranici Dejana Savića bolje snašli i u gotovo nemogućim uslovima stigli do velikog slavlja.

Izabrane vesti

Barakude se nisu predavale nakon povratka Srbije u drugoj četvrtini. Buljubašić se postarao za smanjenje rezultata u finišu prvog poluvremena, a onda su golovima Vukčevića i Fatovića vratili vođstvo u trećoj četvrtini (7:6). Tek tada se razvila velika borba na Tašmajdanu. Mandić je sa penala izjednačio na 7:7, ali je Bušlje obezbedio vođstvo ljutom rivalu pred poslednji period.

gallery

Fantastičnim golo Jakšića, posle lucidnog dodavanja Filipovića stigli smo do izjednačenja, ali smo zaspali u odbrani, što je iskoristio Vrlić i ponovo vratio prednost Hrvatskoj (9:8). Otpor protivnika nije slomila ni fenomenalna šrauba Dušana Mandića četiri i po minuta pre kraja meča, pošto su Hrvati odmah vratili vođstvo u svoje ruke. Ipak, kada je trebalo da se prelomi meč na scenu je stigao Filipović i sa dva pogotka rešio pitanje pobednika.

Filipović i Mandić su sa po četiri pogotka bili najefikasniji u pobedničkom timu, dok su po jedan postigli Ćuk, Jakšić, Prlainović i Mitrović. Sa druge strane, Ante Vukčević je postigao pet golova, dok je Fatović postigao dva. Po jednom su u strelce upisali Joković, Buljubašić, Bušlje i Vrlić.

Ovo je bio 31. međusobni okršaj dve selekcije i 17. pobeda Delfina. Hrvati su ostali na 11 pobeda, dok su tri meča okončana nerešenim rezultatom. Nema sumnje da nas u budućnosti očekuje još mnogo podjednako spektakularnih okršaja.

Na zaista fantastičan način ponela se i beograska publika, koja je i pored neverovatnog kijameta ostala na tribinama i podržala selekciju Dejana Savića, koja joj je za to uzvratila na najbolji mogući način.

SRBIJA - HRVATSKA 12:11
/1:3, 5:2, 1:3, 5:3/

Bazen Tašmajdan
Sudije
: Jorgos Stavridis (Grčka), Adrijan Aleksandresku (Rumunija)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 4, Stojanović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitoropvić 1, B. Mitrović.

HRVATSKA: Bijač, Benić, Fatović 2, Lončar, Joković 1, Buljubašić 1, Vukčević 5, Bušlje 1, Lovre, Vrlić 1, Setka, Garsija, Marcelić.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara