Najnovije vesti

Strelcima izmakla bronza: Zorana i Damir izgubili od Ukrajine

Vreme čitanja: 2 minuta

(©AFP)

U raspucavanju za medalju 16:12 za protivnike

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Nisu uspeli strelci da donesu novu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zorana Arunović i Damir Mikec propustili su priliku da upucaju bronzu u disciplini vazdušni pištolj 10 m jer su izgubili u neizvesnoj borbi za treće mesto - 16:12.

Mikec i Areunovićeva su u borbi za bronzu za protivnike imali miks iz Ukrajine - Kostevič, Omelčuk, koji veoma dobro poznaju sa prethodnih takmičenja jer su redovno zajedno učestvovali u završnim bitkama. Trebalo je da skupe prvi 16 poena da bi pobedili…

Naši su bolje otvorili - 2:0, ali je Ukrajina uzvratila za 6:2. Ponovo su uzvratili Mikec i Arunovićeva za 8:6. Smenjivala se prednost, bilo je veoma neizvesno. Ali je jak ukrajinski miks bio bolji u finišu i odneo pobedu.

Naš uigrani tandem je u kvalifikacijama završio posao na petoj poziciji i na taj način izborio finale. Tamo su ponovo krenuli od nule, oboje su ispaljivali po 20 dijabola. Posle toga su prva dva miksa ušla u borbu za zlato, a druga dva za bronzu. Naši su završili na četvrtoj poziciji i tako dobili priliku da pucaju za bronzano odličje.

Ove godine su već imali zajedno dobre rezultate. Na poslednjem Evropskom prvenstvu u Splitu u maju osvojili su srebrnu medelju i tako najavili da bi i nastup na Olimpijskim igrama mogao da bude uspešan.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva