©AFP
©AFP

Šveđanima pretposlednje mesto na BLAST Premier Spring Showdownu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 21:56

Metizport je izbori plasman na BLAST Premier Spring Showdown 2024 nakon što su u finalu RES Western European Mastersa savladali Apeks 2-1.

Švedski sastav je došao na turnir kao jedan od autsajdera, ali su na kraju uspeli da dođu do dragocene karte za Showdown i prilike da zaigraju na BLAST Premier Spring Finals 2024.

Na turniru na kom su igrali ekipe kao što su FURIA, Apeks i Fnatic, očekivalo se da će neko od ovih poznatih imena trijumfovati, ali dva od tri tima sa liste favorita nisu uspela ni da dođu do plejofa.

Izabrane vesti

Fnatic je otvorio turnir ubedljivom 13-2 pobedom protiv Endpointa što je značilo da imaju dve prilike da se plasiraju u olufinale. Njih je prvo savladao Sprout 13-10, da bi potom u odlučujućem meču za prolaz dalje doživeli 9-13 poraz od 3DMAX.

Upravo je Metizport taj koji je presudio Brazilcima u grupi B, i to oba puta identičnim 13-5 rezultatom, prvo na startu turnira, a potom i u meču za drugo mesto.

Izgubio je Metizport prvu mapu u polufinalu protiv ekipe Sprout koja je povela 13-11 pobedom na Infernu iskoristivši što su rivali bili primorani da prvu mapu igraju sa izmenom, ali su Šveđani u nastavku potpuno dominirali serverom i odneli dve ubedljive pobede (13-6 Mirage, 13-3 Vertigo).

U međuvremenu Apeks je savladao 3DMAX 2-0 i zakazao revanš borbe za prvo mesto u grupi A.

Metizport je žestoko otvorio finale na svom piku mapi Mirage gde su imali 10-2 prednost na poluvremenu, a konačni rezulat je iznosio 13-6. Ancient je bio mnogo neizvesniji, nakon 6-6 poluvremena Apeks je uspeo da trijumfuje u poslednjoj rundi regularnog dela mape i poravna ukupan rezultat 13-11 pobedom.

Metizport je bio dominatniji tim na odlučujućem Infernu gde su odličnom odbranom poveli 8-4, a zatim nastavili u jakom ritmu za 13-6 pobedu i prvo mesto na BLAST Showdown kvalifikacijama.

Ovim je sada poznato 15 od 16 učesnika Showdown turnira, ostalo je još samo da se odigraju RES Eastern European Masters kvalifikacije u kojima ulogu favorita nose Monte i Aurora.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara