Federer će biti ljut: Otkazan Lejver kup

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 16:42

Turnir čiji je Švajcarac jedan od vlasnika izgubio bitku sa Rolan Garosom

Iako je malo ko očekivao, s obzirom u čijem je vlasništvu, da će Lejver kup tek tako izgubiti bitku sa Rolan Garosom, to se ipak dogodilo. Takmičenje između timova Evrope i sveta, koje je od ove sezone postalo deo ATP tura, te bi donosilo i bodove za svetsku listu, neće biti održano ove godine.

Novi datum je od 24. do 26. septembra 2021, takođe u Bostonu. Po rasporedu trebalo je da se održi od 25. do 27. septembra ove godine, ali je Rolan Garos samoinicijativnom promenom termina zbog pandemije potpuno poremetio ionako već poharani teniski kalendar. Pariski grend slem će se umesto od 24. maja do 7. juna igrati od 20. septembra do 4. oktobra. Naravno, ako virus korona dozvoli.

Izabrane vesti

Lejver kup je u suštini imitacija čuvenog golferskog Rajder kupa, koji je, da stvar bude očiglednija ove godine zakazan za 25-28. septembar. Takmiči se po pet igrača u oba tima, s tim da je Federer obavezan u Evropi. Do sada su mu, između ostalih dva puta “pomogli” Rafa Nadal i jednom Novak Đoković (u Čikagu 2018). Svaki učesnik dobija po 250.000 dolara. Na klupama timova sede dve legend belog sporta, Bjorn Borg koji vodi Evropu i Džon Mekinro Svet.

Kompanija Roždera Federera TEAM8, kao i bivši teniser, inače brazilski milijarder švajcarskih korena, Žorhe Paulo Leman, te Teniski savez Australije uložili su u ovo takmičenje dosta novca i uticaja.  Prve tri godine je održavano van ATP kalendara, ali su Fedeks i drugari uspeli da ga uguraju, što je mnogima u svetu tenisa zasmetalo. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara