Trka duhova!?

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.03.18. | 12:23

Atletsko SP u Birmingemu ostaće upamćeno po bizarnim kvalifikacijama na 400 m pošto je svih pet učesnika diskvalifikovano. Španovićeva kreće po zlato u nedelju od 16.30

Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo koje se do nedelje održava u Birmingemu definitivno će ući u istoriju "kraljice sportova". I to ne zbog fantastičnih rezultata, nadljudskh postignuća, već iz čiste ljudske nekompetentnosti i gluposti.

Izabrane vesti

Naime, prvi put se dogodilo da na jednom ovako velikom takmičenju svi učesnici jedne trke budu diskvalifikovani. U pitanju su bile kvalifikacije na 400 m gde se takmičilo pet trkača i svih pet rezultata je izbrisano. Prvi je "pao" Kataranin Abdeleleh Harun zbog lošeg strata, dok su ostali, pobednik Barlon Teplin iz Granada, kao i Austris Karpinskis iz Litvanije, Bahamac Alonzo Rasel i Jamajkanac Stiven Gejl ispali pošto su gazili u susedne trake, što je naravno zabranjeno.

MOZZART je naravno ispoštovao ovo SP te je dao SPECIJALE i to samo za naše predstavnike Ivanu Španović i Asmira Kolašinca. I dok naš najbolji bacač kugle, koji se takmiči danas od 12.45, nema velike šanse za medalju, leteća Zrenjaninka je favorit za odličja. Španovića će pokušati da osvoji zlato, što plaćamo kvotom 1,75, a finale skoka udalj počinje u nedelju od 16.30.

foto: Youtube


tagovi

atletikaskok u daljIvana ŠpanovićAsmir Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara