UFC SAO PAULO Večeras u Brazilu padaju bombe!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 13:53

Legendarni Žakare Souza udara pred svojim navijačima na Poljaka Blahovica

U naredna nešto više od 24 časa Sao Paolo će biti u centru svetske sportske pažnje. Jer ne samo da se večeras tamo igra fudbalski derbi Sau Paulo - Santos, već se sutra vozi VN Brazila Formule 1 na legendarnoj pisti Interlagos. Povrh svega, najveći grad najveće zemlje Južne Amerike će večeras ugostiti vrhunsku MMA predstavu u organizaciji UFC-a.

Brazil, a pogotovu Sao Paulo imaju veliku i svetlu tradiciju u borilačkim sportovima, pre svega zahvaljujući legendarnoj, porodici Grejsi iz Rio de Žaneira koja je razvila i dovela do savršenstva "uličnu" verziju džijudžice. Zato i ne čudi da se MMA ne može zamisliti bez boraca iz Brazila, ali i grada svetog Pavla, koji su, naravno rasli na zaostavšiti Gustava Grejsija i mnogobrojnih mu rođaka. Između ostalih, iz favela Sao Paula je izašao legendarni Anderson Silva, najdugovečniji, nažalost bivši vladar srednje kategorije UFC-a.

Izabrane vesti

Posle raznih vrsta fudbala, MMA (mešovite borilačke veštine) je uz odbojku i Formulu 1 definitivno u vrhu popularnosti što se sporta tiče u Brazilu, te večeras treba očekivati pune i vrele tribine. Podrška će ići domaćim asovima, pre svih čuvenom Žakareu Souzi i Maurisiju Rui. Legendarni asovi koji nose zaista zastrašujuće i pristajuće nadimke, Aligator i Šogun neće imati nimalo lak posao.

Souza (26-7) se sudara u oktagonu sa sve opasnijim Janom Blahovicem (24 pobede - 8 poraza), razbijačem iz Poljske. To je domaćem asu prva borba u poluteškoj (ili pak lakoteškoj) kategoriji (84 do 93 kg), tako da je veliko pitanje kako će se snaći sa snagom Blahovica. Pomeranje naviše u težinskoj kategriji, što je u suštini normalno kako borac stari, često ume da bude loše iskustvo. Kako će se večeras završiti možemo samo da nagađamo, ali ovde nam se nudi lepa prilika da igramo na autsajdera, a to je upravo Žakare. Kako bilo, očekujemo vatren glavni meč večeri koji ne bi trebalo da potraje do poslednjeg gonga.

UFC SAO PAULO - KVOTE

U istoj kategoriji, ali pre glavne borbe pobiće se još jedan Brazilac, Maurisio Rua, popularni Šogun (26-11, ) i opasni Britanac Pol Krejg (12-4). Rua, inače bivši UFC šampion je klasičan udarač dok je njegov protivnik grepler, to jest rvač. Brazilac se dobro snalazi sa takvim borcima, ali je pitanje u kakvoj je fizičkoj formi, mada je veliki favorit. Ali mi i ovde verujemo u iznenađenje i pobedu Krejga koju MOZZART plaća jakom kvotom 2,90.

***kvote su podložne promenama

(Foto: UFC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara