Veliki Slobodan Kovač: Pričali su da imaju boljeg libera, dizača, primače, sve bolje - ali evo Srbije u finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.19. | 08:54

„Da se ne lažemo, svi su nas otpisali“, poručio je srpski strateg

Preuzeo je Srbiju pre nešto više od mesec dana, javnost nije imala baš nikakva očekivanja kada je u pitanju učinak na Evropskom prvenstvu, a onda je Slobodan Kovač pokazao da je u stanju da za kratak vremenski period napravi rezultatsko čudo.

Ne zbog toga što Orlovi nemaju kvalitetne igrače u svojim redovima, već zato što je od jednog poljuljanog tima napravio ekipu koja je u stanju da napadne krov Evrope.
"Forsirali su servis, njihov fanatizam smo uspeli da umirimo, da budemo konstantni i na kraju, taj rezultat koji smo uspeli da napravimo je fenomenalan, pred domaćom publikom. Da se ne lažemo, svi su nas otpisali. Pričalo se da oni imaju boljeg libera, boljeg dizača, bolje primače, sve bolje, ali evo Srbija pobedi", poručio je Kovač nakon utakmice sa Francuskom.

Izabrane vesti

Oscilacije u ovakvim utakmicama su sasvim normalne.
"U jednom trenutku smo malo stali, bilo je to u četvrtom setu, ali sve je to normalno. Publika nosi domaće selekcije na ovom takmičenju, ali uspeli smo da nametnemo dobru igru. Uspeli smo njihove primače da odaljimo od mreže, ispoštavli smo dogovor. Kada je malo pala koncentracija morao je trener da reaguje i ispalo je dobro u petom setu".

Zasluge pripadaju čitavom timu, kako onom na terenu, tako i stručnom, koji je pravio taktiku na turniru.
"Hvala mom stručnom štabu, naročito kondicionim trenerima, skautima… Videli ste da smo dva peta seta odigrali kao da su prvi. Ipak, svega toga ne bi bilo da igrači nisu dobro reagovali. Nisu se uplašili ove atmosfere i rezultat ne može da bude bolji", zaključio je Kovač.

Orlovi u finale igraju u nedelju protiv Slovenije od 17.30.

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara