Zvanično: Toni Đerona je novi selektor rukometaša Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.05.20. | 18:45

Španac preuzeo kormilo

Rukometaši Srbije od danas i zvanično imaju novog selektora. Kao što je MOZZART Sport najavio pre četiri dana, španski trener Toni Đerona predvodiće Orlove, potvrdio je Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

Odluku o izboru Tonija Đerone obrazložio je prvi čovek RSS-a Božidar Đurković.

Izabrane vesti

Nema čoveka koji je radio s njim, a da je nešto rekao loše. Reč je o univerzitetskom profesoru. Znam da se pojavljivalo prethodnih dana „šta će stranac Srbiji“. Daću vam odgovor. Nemce je uspešno vodio Islanđanin, Poljake Nemac, Makedonce Španac, Slovence Vujović, pa Vranješ“, objasnio je Đurković.

Poruku posle izbora novog selektora Srbije imao je dosadašnji strateg Orlova Nenad Peruničić.

Budite jedinstveni u podršci mom nasledniku, bez obzira sviđao vam se ili ne. Samo uz zajedništvo mogu se ostvariti neke stvari. Toni je divan momak, biću mu na usluzi za bilo kakav savet ili pomoć. Najčasnije sam radio ovaj posao, dao sebe kao i uvek što radim. Dragi mi je da sam vratio momcima patriotizam, da srcem igraju za svoju zemlju. Velika mi je čast i ponosan sam što sam bio selektor Srbije“, rekao je Peruničić.

Novi selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona je Katalonac koji je trenersku karijeru započeo u Barseloni, gde je vodio mlađe kategorije, a potom bio asistent u stručnom štabu prvog tima, kao i trener B tima. Dok je radio u Blaugrani, prva zvezda ekipe bio je Dragan Škrbić, aktuelni potpredsednik Rukometnog saveza Srbije, dok je na golu stajao Dragan Perić. Đerona je potom vodio katarski El Džaiš, gde je sarađivao sa Darkom Stanićem. Njegov dugogodišnji pomoćnik je Zoran Paša Đorđić, nekadašnji golman rukometne reprezentacije Jugoslavije, i on će mu biti desna ruka i u taboru Orlova. Đerona je do nedavno bio selektor Tunisa, s kojim je postao prvak Afrike, a aktuelni je šef stručnog štaba francuskog Šartra, gde igra srpsko reprezentativno krilo Vanja Ilić.

Za novog tehničkog direktora izabran je Ratko Nikolić, dugogodišnji reprezentativac.


tagovi

Toni ĐeronarukometRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara