Tijana Bošković
Tijana Bošković

A onda se razgoropadila Tijana Bošković!

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 21:42

Fener uzvratio Vakifu

Počeo je plej-of najjače lige na svetu za odbojkašice i doneo sjajne prve mečeve u polufinalnim serijama.

Prednost posle prve runde imaju Ezadžibaši i Fenerbahče ali uvodni mečevi obećavaju zanimljivu borbu za titulu.

Izabrane vesti

Ezadžibaši predvođen Tijanom Bošković i Majom Ognjenović je ligaški deo prvenstva završio sa neverovatnim skorom od 26 pobeda u 26 mečeva ali umalo da se oklizne već na startu-plej-ofa. Nezgodna ekipa Turkiš Erlajnza je i u ligaškom delu mučila Ezadžibaši, a i danas ga je dovela na rub poraza. A onda je proradila Tijana Bošković i u svom stilu ponela ekipu do pobede: 3:2 (25:27, 22:25, 25:15, 25:16, 15:6)

Turkiš Erljanz je na krilima sjajne Medison Kingdom imao senzacionalnih 2:0 u setovima, Ezadžibašiju ništa nije polazilo za rukom. Podatak da je Tijana Bošković drugi set završila sa samo dva osvojena poena iz napada i za nju neprihvatljivih 22 odsto iz napada je najbolje govodio u kakvom je škripcu Ezadžibaši.

Ali najbolja odbojkašica sveta može da podbaci set ili dva, nikako ceo meč. Razgoropadila se Hercegovka u nastavku meča i donela preokret. U trećem setu je bila nezasuatvljiva i udahnula kiseonik svom timu. Osvojila je devet poena, imala neverovatnih 80 odsto u napadu i posejala strah u protivničkom taboru. Pridružila joj se i Irina Voronkova, Maja je razigrala i srednjake i Ezadžibaši je pregazio rivala u nastavku.

Boškovićeva je meč završila sa 31 osvojenim poenom i na njenim skoro pa standardnim procentima od 55 odsto u napadu. Voronkova je dodala 14, a  Džek Kisal 12 poena. Na drugoj strani se Medison Kingdom zaustavila na 19 poena, Hana Ortman na 15 ali je u poslednja tri seta mnogo grešila.

U drugom polufinalu je viđen novi derbi između Vakifa i Fenerbahčea. Nedavno je Vakif na neverovatan način eliminisao Fener u polufinalu Lige šampiona posle „zlatnog seta“ a minulog vikenda ga je deklasirao i u finalu nacionalnog kupa. Večeras je bio red na malu osvetu Zorana Terzića ekipi Đovanija Gvidetija. Fener je slavio 3:1 (21:25, 25:13, 25:19, 25:16).

Na krilima primačkog tandema GabiBadžema, Vakif je osvojio prvi set ali je Paola Egonu danas ustala na levu nogu i imala jedan od onih dana u bitnim utakmicama kada povuče ekipu u poraz. Italijanka je promašila sve u drugom setu i nije osvojila nijedan poen! Na drugoj strani se razigrala Melisa Vargas i povela Fener ka preokretu i pobedi. Bitne poene je osvojila i mlada Ana Kristina i Fener je poveo u polufinalnoj seriji.

Vargas je osvojila 24 poena, Ana Kristina 18, a sjajna je bila i iskusni kapiten Eda Erdem sa 11 poena. Egonu je na drugoj strani osvojila samo 13 poena uz užasnih 28 procenata u napadu. Gabi je bila efikasnija i osvojila 14 poena.

Dakle, Ezadžibaši i Fener vode u polufinalima sa a podsetimo da se serija igra na dva dobijena meča.


tagovi

Tijana BoškovićEzačibašivakifbankPaola EgonuŽOK FenerbahčeMelisa Vargas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara