Adriana Vilagoš (©Reuters)
Adriana Vilagoš (©Reuters)

Adriana Vilagoš proglašena za najbolju mladu atletičarku sveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 22:57

Dobila je nagradu “Zvezda u usponu”

Nižu se nagrade za srpske atletičarke. Angelina Topić je nedavno proglašena za najbolju mladu atletičarku Evrope, a od danas Srbija ima i najbolju mladu atletičarku sveta. Priznanje je uručeno Adriani Vilagoš!

Na svečanosti u Monaku, nagrada “Zvezda u usponu” pripala je srpskoj bacačici koplja koja je osvojila srebrnu medaju na Evropskom prvenstvu održanom u Minhenu. Supertalentovana devojčica iz Malog Iđoša proglašena je za najbolju mladi atletičarku sveta, a nagradu je dobila pre ceremonije.

Izabrane vesti

Pehar je stigao dok je bila na treningu. Donela joj ga je majka Đerđe, koja joj je i trener. Tom prilikom je Adriana Vilagoš dala kratak intervju za Svetsku atletiku.

To je veoma lako pitanje, ali ako razmisliš o tome veoma je teško opisati ko sam zapravo ja. Ja sam 18-godišnji student sa velikim snovima u sportu, za koje se nadam da ću biti dovoljno jaka i istrajna da to ostvarim. Moja mama i ja smo prošli dugačak put od kada sam prvi put bacala vorteks, ali smo još na početku ovog našeg putovanja”, rekla je Adriana Vilagoš.

Dotakla se zvezda u usponu i dosadašnjih rezultata u disciplini bacanje koplja...

Još uvek sam veoma mlada, ovo je tek početak moje karijere, i zaista se nadam da je ovo zaista tek početak. Nastaviću da treniram jako i da se dokažem na predstojeća tri velika takmičenja. Bila bih srećna kada bi moja karijera trajala dugo i išla uzlaznom putanjom i da bacim što bolje je moguće”, zaključila je Adriana Vilagoš.

Pored srpske atletičarke nominovane su bile i: Džeklin Čepkoeč iz Kenije (3.000 metara stipl), njena sunarodnica Fejt Čerotić koja nastupa u istoj disciplini, Mine de Klerk iz Južne Afrike (bacanje kugle i bacanje diska), kao i Kerika Hil sa Jamajke (100 metara sa preponama).



tagovi

Adriana VilagošBacanje kopljaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara