Detalj sa prvog meča (©Reuters)
Detalj sa prvog meča (©Reuters)

Ajlandersi prvi put u zaostatku, Tampa pronašla ravnotežu

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.09.20. | 12:11

Dva sata iza ponoći na programu je druga utakmica finala plej-ofa Istočne konferencije NHL-a. Lajtning vodi u seriji sa 1:0

Ostrvljani bi da iskopiraju Zlatne vitezove. Las Vegas je jutros poravnao rezultat finalne serije Zapadne konferencije na 1:1, pošto je u Rodžers Plejsu u Edmontonu porazio Dalas Starse sa 3:0, a na istom mestu večeras dva sata iza ponoći Njujork Ajlandersi će pokušati da izjednače skor u drugom meču finala Istoka protiv Tampa Beja (02.00).

Ajlandersi su stravično započeli seriju. Lajtning je deklasirao momke Barija Troca s rezultatom 8:2, a jedino što može da se kaže u odbranu Njujorčana je činjenica da su Munje imale nedelju dana odmora, dok su se Ostrvljani borili za život u 7. utakmici polufinala konferencije protiv Filadelfije Flajersa.

Izabrane vesti

Takođe, jedna stvar mora da se konstatuje, ova serija se igra maksimalno na sedam mečeva. Ne mora nužno da bude važno na koji način je neko poražen na startu, jer Ajlandersi i dalje mogu da pobede četiri od sledećih šest duela i da prođu u veliko finale. Jedna igra to ne menja.

Njujork, šesti nosilac na Istoku, nalazi se u situaciji sa kojom se u ovogodišnjem izdanju plej-ofa nije susretao. Naime, Trocovi puleni nikada nisu zaostajali u prethodne tri serije protiv Filadelfija Flajersa, Vašington Kapitalsa i Florida Pantersa. Pre prvog meča finala Istoka, Ajlandersi su poslednji put dozvolili osam golova u plej-of utakmici u porazu od 8:3 od Flajersa u 2. utakmici finala Stenli kupa davne 1980. godine, koju je Njujork dobio u šest utakmica.

"Ovaj tim je mnogo bolji i znam da će odgovoriti. Biću iskren, nakon utakmice smo vršili procene našeg tima i pojedinačnih učinaka naših igrača. Bilo je teško, jer je to bila veoma čudna utakmica za sve koji su učestvovali", rekao je Troc.

Takođe, Ostrvljani su vrlo marljiva ekipa koja ima ogromnu snagu volje i sigurno nije slomljena porazom u prvom duelu. Bari Troc je iskusan trener, koji mora da ima neophodne reči za svoje igrače, a takođe je sposoban da odabere kompetentan plan igre.

Tampa Bej, drugi nosilac, izgledao je veoma sveže u prvoj utakmici finala konferencije. Lajtningu je trijumf nad Ajlandersima bio peti uzastopni u plej-ofu, a teško da je iko mogao da očekuje da će biti tako lagan za Munje. Već posle početnih 20 minuta bilo je jasno da su igrači Džona Kupera nezaustavljivi. Inače, Brejden Point je imao izvanredan meč i postigao je dva gola i ostvario tri asistencije. Generalno, čini se da je tim pronašao ravnotežu u odbrani i u napadu, tako da će se Ajlandersi teško prilagoditi ovom stilu igre.

"Rekao bih da je prvi meč bio kombinacija 'znamo da će Ostrvljani biti bolji, znam da možemo da budemo bolji, i oni znaju da možemo da budemo bolji'. A opet, ne dobijate seriju u utakmici broj jedan, ali ako je dobijete, sigurno vam pomaže da krenete putem koji želite. Prešli smo samo četvrtinu puta do onoga što nas zanima i mislim da svi momci to znaju", istakao je Džon Kuper, kormilar Lajtninga.

NHL

FINALE ISTOČNE KONFERENCIJE - 2. UTAKMICA (EDMONTON)

Četvrtak

02.00: (1,90) Tampa Bej (3,90) Njujork Ajlanders (3,35) /u seriji 1:0/

FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE - 3. UTAKMICA (EDMONTON)

Petak

02.00: (3,10) Dalas (3,85) Las Vegas (2,00) /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

NHLNHL plej-ofNjujork AjlandersTampa Bej Lajtning

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara