Aleksandra Uzelac (©FIVB)
Aleksandra Uzelac (©FIVB)

Aleksandra Uzelac: O Tijani i Maji bih ceo dan mogla da pričam, a šta god kažem - bilo bi premalo

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 21:32

"Blizu sam ostvarenje najveće želje - a to je da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama", rekla je mlada igračica za Volleyballworld

Dobila je Aleksandra Uzelac prošle godine veliku priliku u reprezentaciji. Bila je iznenađenje za mnoge protivnike, skupljala je dragoceno iskustvo i rasla kao igrač. Osvojila je i prvu medalju - srebro na Evropskom prvenstvu, potom i učestvovala u pohodu na olimpijsku vizu.

Posle prve inostrane sezone u Fluminenseu stigla je u reprezentaciju još bolja i spremnija. Trenutno ima problema sa povredom, ali svakako jedva čeka ponovo da zaigra.

Izabrane vesti

"Sigurno da je sve lakše kada treniraš i igraš na višem nivou cele sezone. A sa druge strane - reprezentacija je nešto drugo u odnosu na klub, pa sve počinje iz početka. Mogu da kažem da ću ove godine biti malo iskusnija na terenu, to je sigurno", ispričala je Uzelac u intervjuu za Volleyballworld.

Prošle godine se uvek rado seti...

"Igranje za reprezentaciju je jedan od ciljeva svake odbojkašice. Bilo mi je žao što nismo uspeli da osvojimo zlato na EP, ali biće još prilika. Drago mi je što sam na neki načim mogla da pomognem saigračicama. One mi mnogo znače, samo trenirati sa njima, slušati savete i gledati šta rade - bila je privilegija. Mogla bih o Maji i Tići da pričam ceo dan. Malo je reći da sam bila oduševljena. Gledala sam ih neprestano - tolika posvećenost, znanje, snaga. Iskreno, šta god da kažem o njima bilo bi premalo. Bila mi je velika čast, a drago mi je što ću i ovog leta ponovo učiti od najboljih".

Pričala je Aleksandra i o ciljevima u 2024. godini.

"Želimo da osvojimo zlato na Olimpijskim igrama. Ja sam blizu ostvarenja najveće želje - a to je da predstavljam svoju zemlju na OI. Daću sve od sebe da budem što bolja. Jesam jedan od igrača sa najmanje iskustva, okružena sam sa mnogo dobrih odbojkašica, ali to me neće sprečiti da se borim za svoje mesto. Ne plašim se, verujem u sebe i daću maksimum", istakla je Uzelac.





tagovi

Aleksandra UzelacTijana BoškovićMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara