Aleksandra Uzelac u napadu (©MN Press)
Aleksandra Uzelac u napadu (©MN Press)

Aleksandra Uzelac prva u Brazilu stigla do 400 poena, Fluminense obezbedio plej-of

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 18:49

Dva kola pre kraja ligaškog dela poznato je da će igrati u razigravanju

Ružni događaji koji su se desili van terena naterali su Aleksandru Uzelac da se zapita da li uopšte želi da nastavi sezonu u Brazilu. Međutim, Srpkinja je očigledno odlučila da kao profesionalac odradi posao do kraja.

Sa njom u ekipi, Fuminense izgleda mnogo bolje, pa bi bilo pitanje šta bi oslabljen tim uspeo da nije ostala... Ovako, dva kola pre kraja ligaškog dela klub iz Rija slavi ulazak u plej-of.

Izabrane vesti

Nije na poslednjoj utakmici Uzelac bila najbolja, ali je upisala 15 bitnih poena. Imala je napad 38-13 (34 odsto), a dodala je čak 29 prijema za pet setova (76 odsto pozitivnog). Zabeležila je i dva direktna poena iz bloka.

Talentovana Srpkinja je na ovom susretu uspela da dođe do 400. poena u domaćem prvenstvu. Prva je igračica kojoj je to pošlo za rukom ove sezone... Prati je Kisi Nasimento sa 366 poena.

Ujedno je Aleksandra i dalje i najbolji server sa 32 asa. Sofija Kuznjecova je iza sa 27.

Na listi najboljih primača Uzelac zauzima 11. mesto sa 56 odsto pozitivnog prijema, a ubedljivo je najviše puta pogođena - 718.

Fluminense je trenutno na šestoj poziciji sa 29 bodova i učinkom 11-9. U poslednja dva kola rivali su Brazilija i Maringa.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara