(©FIVB)
(©FIVB)

Amerikanci očekivano uzeli olimpijsku vizu, Orlovima ostaje da čekaju jun 2024.

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 10:14

Srbija doživela još jedan ubedljiv poraz na kvalifikacionom turniru u Tokiju

Ništa od iznenađenja u pretposlednjem kolu kvalifikacionog turnira u Tokiju. Odbojkaši Srbije i definitivno neće ove godine izboriti mesto na Olimpijskim igrama... Danas su se zvanično oprostili od trke za prve dve pozicije koje vode u Pariz. Izgubili su od selekcije Amerike, koja je posle šest utakmica sačuvala savršen učinak i postala siguran putnik u Francusku narednog leta - 0:3 (19:25, 18:25, 17:25).

Orlovima preostaje da još sutra od 9.00 časova u Japanu odigraju meč sa Slovenijom. Taj duel teško da može da im popravi raspoloženje u ovom trenutku, ali svakako bi bilo dobro da ga pobede jer bi bodovi značili za svetski poredak. Upravo će FIVB rang lista odlučiti narednog juna koji će biti poslednji učesnici Olimpijskih igara.

Izabrane vesti

Francuska ima kartu kao domaćin, šest ekipa će biti poznato ovog vikenda kad se završe tri kvalifikaciona turnira i onda preostaje još pet slobodnih mesta. U raspodeli poslednjih viza prednost će imati kontinenti koji nemaju kvalifikovane selekcije, a onda će se ređati najbolje reprezentacije sa liste.

Crtu će podvući po završetku preliminarne faze Lige nacija, pa će za Srbiju biti važno da u tom takmičenju beleži pozitivne rezultate i tako sačuva visoku poziciju i šanse da se nađe među putnicima. U ovom trenutku naši odbojkaši su devetoplasirani.

Orlovima preostaje samo još da protiv Slovenaca pokušaju da naprave iznenađenje, ali i to će biti teška misija, baš kao i na obračunima sa Japanom i Amerikom. Juče im je domaćin održao pravi čas, a danas su lekciju dobili i od SAD. Meč je ekspresno završen, posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Met Anderson i drugari nisu nijednog trenutka dali Kolakovićevim momcima razlog da se ponadaju da mogu do seta, a kamoli nečeg većeg... Napadali su Amerikanci servisom, potpuno poremetili prijem Srbije, a samim tim i organizaciju igre.

Naši momci su se držali u prvom setu do 11:11, protivnik je napravio seriju od tri poena i do kraja prednost nije ispuštao. Džendrik je igrao odlično, ali nisu zaostajali ni ostali. U tom uvodnom periodu je i bilo na početku neke neizvesnosti, a u naredna dva je od starta bilo jasno da Srbija nema nikakve šanse.

Na vreme su rivali pravili veliku razliku, bili su bolji u svim segmentima, ali su definitivno najdominantniji bili na servisu. Upisali su čak 12 aseva, naspram samo dva Srbije.

Najubojitiji u tom elementu bio je Holt, koji je završio meč sa 13 poena, od čega četiri sa servis linije. Anderson i Džendrik su doprineli sa po 11, dok je Rasel upisao deset. Blizu dvocifrenog učinka bio je i Defalko, koji je zabeležio osam poena. U sastavu Srbije Kujundžić je brojao do 12, a Atanasijević je zaustavljen na 11.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa B

Turska - Egipat 3:1 (25:21, 25:18, 20:25, 25:23)

Tunis - Finska 0:3 (19:25, 23:25, 15:25)

SAD - Srbija 3:0 (25:19, 25:18, 25:17)

12.25: Japan - Slovenija


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara