Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Amerikanci predviđaju Srbiji devet medalja u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 20:50

Đoković i Prekovićeva do zlata

Uvek pred Olimpijske igre, kao i pred ostala velika sportska takmičenja, pljušte predviđana „stručnjaka“, prognoze koliko će koja zemlja osvojiti medalja i u kojim sportovima. I može slobodno da se kaže da su te prognoze redovno bile promašaji, jer su iznenađenja sastavni deo svih sportskih događaja.

Svoju procenu pred start Igara u Tokiju dala je američka novinska agencija Asošijeted Pres, koja je Srbiji predvidela devet medalja. Bio bi to veoma dobar rezultat kada bi se ostvarilo...

Izabrane vesti

Procena AP-a je da će Srbija imati dve zlatne medalje. Jednu bi trebalo da osvoji Novak Đoković, koji bi u finalu pobedio Danila Medvedeva, dok bi bronzu u tenisu odneo Stefanos Cicipas.

Zlato se „daje“ i Jovani Preković, fantastičnoj srpskoj karatistkinji, koja je praktično jednako favorit za najsjajnije odličje u svojoj disciplini kao Đoković.

Prognoza je da će Srbija osvojiti četiri srebrne medalje. Od toga tri u kolektivnim sportovima: vaterpolisti, koji će u finalu izgubiti od Hrvatske, kako smatra AP, zatim košarkašice, koje će u borbi za zlato biti poražene od SAD, dok će drugi na Igrama biti i basketaši 3x3. Individualno srebro doneće Strahinja Stefanović, kajakaš na 200 metara.

Što se tiče bronzanih medalja, tu bi trebalo da osvojimo tri: Zorana Arunović u streljaštvu, Aleksandar Kukolj u džudou i rvač Mate Nemeš.

Zanimljivo je, recimo, da AP ne vidi odbojkašice kao osvajačice medalje, niti Ivanu Španović ili tekvondoistkinje Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović...


tagovi

tokio 2020Novak Đokovićjovana prekovićOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara