Ana Bjelica (©MN Press)
Ana Bjelica (©MN Press)

Ana Bjelica posle potpisa za Lođ: Uzbuđena sam što se vraćam u Poljsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 23:13

Srpska reprezentativka je u toj zemlji igrala već za Hemik i Radom

Naredne sezone ponovo će publika u Poljskoj uživo moći da gleda Anu Bjelicu. Srpska reprezentativka potpisala je za Lođ Budovlani, koji će biti njen treći klub u toj zemlji posle Hemika i Radoma.

Trofejna igračica je prethodne sezone bila u Rumuniji, gde je nosila dres Targovišta.

Izabrane vesti

Tokom karijere je igrala još u Srbiji, Italiji, Brazilu, Francuskoj, Švajcarskoj i Turskoj.

Rođena je 3. aprila 1992. godine u Beogradu, visoka je 190 centimetara i pokriva poziciju korektora.

"Uzbuđena sam što se vraćam u Poljsku. Igraću u timu koji ima veliki potencijal. Daću sve od sebe da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve, jedva čekam da se pridružim ekipi", rekla je Bjelica za klupski sajt.

Ana je na klupskoj sceni četiti puta osvajala titulu u Srbiji, pet puta se radovala Kupu u svojoj zemlji, dva puta je bila šampion Poljske, ima i Kup i Superkup u Poljskoj, u Švajcarskoj je osvajala prvenstvo i Kup, a u CEV kupu ima jedno srebro i jednu bronzu.

Sa reprezentacijom Srbije ima mnogo uspeha... Izdvajaju se po dve zlatne medalje na SP i EP, kao i bronza na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Drago mi je što će odbojkašica takve klase biti član Budovlani Lođa u sezoni 2023-2024. Ana ima mnogo iskustva i uspeha iiza sebe. Biće sigurno pojačanje za ekipu, kako tokom domaće lige, tako i u Ligi šampiona", rekao je predsednik kluba Marčin Čudžik.

Ekipa Budovlani Lođa je osvojila treće mesto u domaćem prvenstvu prošle sezone, a ligaški deo je završila na šestoj poziciji. Osvajanjem bronze je izborila mesto u Ligi šampiona, gde će igrati u grupi C sa Fenerbahčeom, Potsdamom i Kalcit Kamnikom.


tagovi

Ana BjelicaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara