Andrej Barna (© AFP)
Andrej Barna (© AFP)

Andrej Barna u polufinalu Prvenstva sveta

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 11:19

Srpski plivač uspešan u kvalifikacijama

Pažnja srpskih ljubitelja vodenih sportova usmerena je ka vaterpolu, naša reprezentacija od 19.30 igra premijerni meč na Prvenstvu sveta, ali iz Mađarske stižu ohrabrujuće vesti iz tabora naše delegacije, s obzirom da je Andrej Barna izborio plasman u polufinale na plivalištu u Budimpešti.

Barna je kvalifikacionu trku u disciplini 100 metara slobodno okončao kao treći, u vremenu 48,15, što je samo dve desetinke sporije od državnog rekorda, čiji jevlasnik (47,94).

Izabrane vesti

Bolelo je... Najvažnije je da sam među 16 najboljih. Očekivao sam možda za nijansu bolje vreme, ali bi trebalo imati u vidu da je jutro. Isto sam se ovako osećao i posle jutarnje trke u štafeti, a popodne je sve leglo na svoje mesto“, podseća Barna da je pre nekoliko dana bio sjajan u štafeti 4X100.

Polufinale je na programu već od 18.26 č, a pod uslovom da izbori plasman u finalenaš as bi se za medalju borio u sredu.

„Realno će za finale biti dovoljan ovaj rezultat, koji sam plivao u kvalifikacijama. Naravno moj cilj je da budem još brži. Prioritet je prolaz među osam, posle ćemo da vidimo“, dodao je Barna.

Tokom kvalifikacija samo su dva takmičara plivala brže od našeg takmičara: David Popović iz Rumunije (47,60) i neverovatni Kaleb Drezel iz Sjedinjenih Američkih Država (47,95).


tagovi

Andrej Barnaplivanjesvetsko prvenstvo u plivanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara