Angelina Topić (Starsport)
Angelina Topić (Starsport)

Angelina Topić: Roditelji su rekli samo da se nasmejem i skočim

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 13:58

"Pre pet godina sam sedela u Areni i navijala za reprezentaciju, čiji sam sada i ja član", rekla je po završetku učešća na Svetskom prvenstvu najmlađa srpska atletičarka

Krajem jula će Angelina Topić napuniti 17 godina, a već može da se pohvali da je doživela nešto o čemu njene vršnjakinje mogu samo da sanjaju. Dobila je specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo, bačena je u vatru u sred prestonice i iz nje iskočila sa osmehom na licu.

Izašla je danas pred beogradsku publiku, preskočila prvu visinu - 1,84 metra. Na drugoj je prvo porušila lestvicu, a onda preletela 1,88m. Sledeću je tri puta rušila, pa je na kraju zauzela deveto mesto na planeti. Ostavila je tri takmičarke iza sebe... Zlato je očekivano pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučik (2,02m).

Izabrane vesti

Pred novinarima se pojavila sa pomalo stidljivim izrazom lica, jer nije navikla na popularnost i veliku pažnju.

"Napravila sam nekoliko dobrih skokova na zagrevanju, početna visina jeste malo predstavljala problem, kako za mene tako i za ostale. Mislim da sam se dobro snašla, bar na početku. Preskočila sam iz prve", prokomentarisala je Topićeva činjenicu da je na prethodnim takmičenjima kretala od znatno niže visine. "Generalno sam prezadovoljna, moglo je da bude bolje. Ali, mnogo mi je drago što sam mogla da budem u konkurenciji sa ovakvim svetskim zvezdama. Mislim da je ovo veliko iskustvo za mene, a i za ostale. Vidimo se na sledećem takmičenju".

Mama Biljana i tata Dragutin dobro znaju kroz šta njihova ćerka prolazi. Nekadašnji atletičari su želeli samo da se ona opusti i uživa u svemu što joj se dešava.

"Rekli su mi samo da se nasmejem i da skačem", otkrila je Angelina.

Pre pet godina u Štark areni održano je Evropsko prvenstvo u atletici. Tada je imala samo 12 godina i sigurno da ne bi poverovala da su joj rekli da će za pet i onda biti na glavnoj pozornici.

"Nikako nisam zamišljala da će biti tako brzo. Pre pet godina sam sedela ovde na tribinama i navijala za Srbiju, reprezentaciju u kojoj se i ja sada nalazim. Ovo je veliko dostignuće za mene", naglasila je Topićeva.

Neki srpski takmičari su završili učešće, a neki se tek pripremaju za ono najvažnije. Sve oči će sutra uveče biti uperene ka našoj najboljoj atletičarki, koja će imati i veliku podršku koleginice iz reprezentacije.

"Od Ivane očekujem da donese srpsko zlato", poručila je za kraj Angelina.


tagovi

Angelina TopićSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.Dragutin TopićBiljana Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara