Anji Crevar poništena diskvalifikacija, ima normu za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 10:42

Ostvarena peta olimpijska norma za Srbiju

Srpski sportisti zvanično su ispunili i petu olimpijsku normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Plivačica Anja Crevar (19) peti je srpski učesnik koji će se pojaviti u Japanu sledeće godine, pošto joj je naknadno priznat rezultat iz Marselja sa plivačkog mitinga. Anja je u disciplini 400 metara mešovito ostvarila vreme 4:37,70, što je vreme u okviru A norme (4:38,53). 
"Tačno je da Anja ide u Tokio. Francuzi su poslali dopis i potvrdili zvanično taj rezultat. Snimak je pokazao da je bez razloga diskvalifikovana. Znali smo mi to još u utorak po podne, samo nismo hteli Anji da govorimo da bi se koncentrisala na takmičenje u Španiji. Ostaje još samo da i Olimpijski komitet Srbije potvrdi da je ispunila normu, što je formalnost. Čestitam Anji i treneru Marku Spasovu. Za Savez je velika stvar što već imamo troje sigurnih putnika za Japan. I biće ih još", potvrdio je predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac za Sportski žurnal .

Izabrane vesti

Vest je potvrdio i Anjin trener Marko Spasov, a mlada plivačica nije krila zadovoljstvo što će po drugi put predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama.
"Presrećna sam. Za ovo smo naporno radili. Drago mi je što sam dva puta u dve nedelje plivala ispod 4:40 minuta. To je ono što je meni najvažnije. Pomerila sam se tačke na kojoj sam dugo stajala. Marko i ja smo pronašli šta mi odgovara i na šta treba da se fokusiramo", izjavila je nekadašnja juniorska šampionka Evrope i finalistkinja prošlogodišnjeg seniorskog kontinetnalnog šampionata iz Glazgova.

Podsetimo, vizu za Tokio izborili su zasad plivači Čaba Silađi i Sebastijan Sabo, te strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Foto: MN Press


tagovi

Anja Crevar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara