(©CEV)
(©CEV)

Arina Fedorovceva uvela Fener u finale, Bojana Drča igraće za još jedan trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 19:09

Čekaju pobednika druge polufinalne serije u kojoj se sastaju Ezačibaši i Vakifbank

Odbojkašice Fenerbahčea braniće titulu u prvenstvu Turske! Imaće priliku da dođu do duple krune jer su već osvojile Kup.

Danas su u drugom meču polufinalne serije savladale Turkiš Erlajnz i tako napravile presudan korak ka finalu - 3:1 (25:23, 17:25, 25:23, 25:14).

Izabrane vesti

Ime protivnika će čekati makar do večeras, jer je od 19.00 časova na programu duel Ezačibašija i Vakifbanka. Ukoliko pobede devojke Ferhata Akbaša nastaviće borbu za titulu, jer vode 1:0 u seriji.

Fener je prvi obračun sa Turkiš Erlanzom pobedio maksimalnim rezultzatom, a na drugom je morao nešto više da se pomuči. Prvi i treći set dobio je identičnim rezultatom - 25:23, u drugom je protivnik bio ubedljiv, a u četvrtom su dominirale Lavarinijeve igračice.

Arina Fedorovceva se pobrinula da se serija završi večeras, da ne dođe do neplanirane majstorice. Zabeležila je 27 poena, uz 49 odsto realizacije napada (39-19). Imala je tri direktna poena iz bloka i osam as servisa.

Ana Kristina je doprinela sa 12 poena, a Melisa Vargas sa 11 (27-9 napad). Kapiten Eda Erdem je stala na devet. Bojana Drča je igrala u prvom delu utakmice i postigla je jedan poen iz napada.

U poraženom timu Kira Van Rajk je bila najraspoloženija sa 25 poena. Njen tim će igrati za treće mesto sa poraženim iz druge polufinalne serije.

Ono što je sigurno u finalu ćemo gledati okršaj Srpkinja - Bojana Drča će juriti drugi trofej u sezoni, a za protivnice će imati ili Tijanu Bošković i Jovanu Stevanović u tandemu, ili Bianku Bušu zajedno sa selektorom Đovanijem Gvidetijem.


tagovi

ŽOK FenerbahčeBojana DrčaArina Fedorovceva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara