(©FIVB)
(©FIVB)

Atanasijević: Imamo sreću da igramo sa dve postave, to je olakšavajuća okolnost za nas

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 13:56

"Moramo pre svega mentalno da se spremimo, jer mnogo toga se odlučuje, možda će to biti i najvažniji mečevi ovog leta u reprezentaciji", rekao je iskusni korektor

Zauzeo je danas mesto u prvoj postavi i kao što se i očekivalo poveo reprezentaciju ka važnoj pobedi. Aleksandar Atanasijević je bio glavni akter na duelu sa Finskom, postigao je 17 poena, a protivnici nisu uspeli u ključnim trenucima da ga zaustave.

Iako je zabeležena maksimalna pobeda, Orlovi su priznali da su morali da se pomuče da bi do nje došli.

Izabrane vesti

"Sigurno nije bilo lako, videli smo da u svakoj grupi ima iznenađenja. Desilo se i u našoj kad smo mi izgubili od Turske u prvom meču. Znamo da moramo da budemo maksimalno koncentrisano, da ukoliko se opustimo i na dva minuta, postoji šansa da protivnik preuzme set i da izgubimo utakmicu koja nam mnogo znači", rekao je posle obračuna sa Finskom za sajt OSS Aleksandar Atanasijević. "Ono što je važno je da smo zabeležili dve pobede protiv Egipta i Finske, koji su na papiru slabiji protivnici. Sada dolazi ono najlepše. Čekaju tri izuzetno teška meča, protiv favorita, protiv rivala koji su iznad nas na FIVB rang listi, koji mogu mnogo toga da odluče i da nam obezbede plasman u Pariz".

Iako je tempo iscrpljujući iskusni korektor veruje da će Srbija biti spremna za ključne okršaje.

"Imamo sreću da igramo sa dve postave, da imamo veliki broj igrača koji mogu da igraju u svakom trenutku. To je olakšavajuća okolnost za nas, jer ne moramo da igramo svaki meč i ne gubimo na kvalitetu. Imamo dan pauze, a onda igramo tri utakmice u tri dana, nešto što nije previše humano. Ali kako je nama, tako je i drugima. Moramo pre svega mentalno da se spremimo, jer mnogo toga se odlučuje, možda će to biti i najvažniji mečevi ovog leta u reprezentaciji", zaključio je Atanasijević.

Srbija trenutno ima tri pobede i jedan poraz, a čekaju je još obračuni sa Japanom (petak 12.25), Amerikom (subota 9.00) i Slovenijom (nedelja 9.00).

Slovenija i Amerika s trenutno na prva dva mesta sa učinkom 4-0, potom slede Srbija i Japan (3-1), Turska i Egipat imaju skor 1-3, Finska i Tunis su bez pobede 0-4.



tagovi

Aleksandar AtanasijevićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara