(©FIVB)
(©FIVB)

Atanasijević ostavio Srbiju u igri za vizu: Finska lako pala, slede ključni dueli u Tokiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 07:24

Odbojkaši došli do trećeg trijumfa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Okliznuli su se na startu protiv Turske, a onda uspeli da upišu tri vezane pobede protiv rivala koji nisu iz elitnog društva. Odbojkaši Srbije su posle Tunisa i Egipta, zabeležili triijumf i u duelu sa Finskom - 3:0 (25:21, 25:22, 25:22). Nova tri boda ostavljaju Orlove u borbi za olimpijsku vizu.

Sledi pauza - u četvrtak nema utakmica, a onda dani odluke. U petak Kolakovićeva četa igra sa Japanom (12.25), u subotu je rival Amerika (09.00), a u nedelju Slovenija (09.00). Kartu za Pariz donose samo prva dva mesta u grupi.

Izabrane vesti

Srbija u ovom trenutku ima skor 3-1. Slovenija i Amerika su bez poraza i imaju najveće šanse da izbore plasman na olimpijski turnir. Japan ima učinak 2-1, Turska 1-2, Egipat 1-3. Finska je na 0-4, a Tunis 0-3.

Našu selekciju je do važne pobede danas predvodio Aleksandar Atanasijević sa 17 osvojenih poena - 14 iz napada, dva bloka i jedan as. Marko Ivović je doprineo sa devet, Aleksandar Nedeljković sa osam, a Petar Krsmanović sa sedam poena. Pavle Perić se zaustavio na šest, a Miran Kujundžić koji je ušao sa klupe na tri poena. Dizač Vuk Todorović je zabležio jedan.

Kao što su i najavili dan pre utakmice - da će ući fokusirano i koncentrisano i da neće ponoviti loš start iz prethodnog meča - tako su i uradili odbojkaši Srbije.

Ponovo je postava malo izmešana. Na poziciji dizača i libera su bili ovog leta standardni Vuk Todorović i Milorad Kapur. Ovog puta prednost na korekciji je dobio Aleksandar Atanasijević, a na prijemu Marko Ivović i Pavle Perić. Srednji blokeri su bili Aleksandar Nedeljković i Petar Krsmanović.

Nije bilo na početku nervoze, krenuli su Orlovi od prvog poena veoma dobro. Atanasijević je bio raspoložen, pratili su ga Perić, Ivović, Nedeljković... Odlično su naši momci servirali i vrlo brzo su došli do prednosti - 10:4. Posle nekoliko grešaka srpskog korektora, rivali su prepolovili zaostatak, potom su prišli i na samo jedan razlike. Proradio je tada blok Srbije, povezano je nekoliko dobrih poteza i odbijen je nalet Finaca. Atanasijević je uspešno završio posao u uvodnom periodu (25:21).

U drugom setu su pokazali zube i rivali. Počeli su dobro, pa su do sredine ovog čina u više navrata imali poen prednosti. Tek od rezultata 14:14 naši momci su preuzeli kontrolu. Ivović je odlično blokirao i napadao, na njegovim krilima su izgrađena četiri poena prednosti. Nije to bila ključna razlika, jer je protivnik zapretio u završnici kada je smanjio na samo poen zaostatka. Tada su važne poene osvojili Nedeljković, Atanasijević i Krsmanović. Neizvesnosti nije bilo, Srbija je dobila set - 25:22 i duplirala prednost.

Publika je mogla da gleda zanimljivu borbu i u trećem setu. Finci su se nadali da mogu da produže utakmicu, a Orlovi su želeli što pre da završe posao. Bio je rival u igri sve do samog kraja, ali srpski odbojkaši su znali kako da stave tačku. Pomogao im je i protivnik servis greškom u bitnom trenutku. Prvu meč loptu su iskoristili i tako upisali treću pobedu u Tokiju.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Brazil - Nemačka 1:3

Slovenija - Egipat 3:1

Holandija - Bugarska 0:3

Srbija - Finska 3:0

07.00: Argentina - Belgija

09.00: SAD - Tunis

10.00: Poljska - Meksiko

12.25: Japan - Turska

13.30: Kina - Kanada

15.00: Iran - Češka

18.30: Italija - Nemačka

22.00: Kuba - Katar


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara