Slavlje rukometaša Vojvodine (Star Sport)
Slavlje rukometaša Vojvodine (Star Sport)

Aziz Aidi, Puhovski i Vorkapić rešetali, Voša je u Top 16 Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 20:25

Novosadski rukometaši pobedili Alkaloid sa 34:29 na Slanoj bari i kolo pre kraja obezbedili narednu fazu

Još jedna blistava pobeda rukometaša Vojvodine, Top 16 Lige Evrope je obezbeđen kolo pre kraja grupne faze drugorangiranog međunarodnog kontinentalnog takmičenja. Pred skoro 2.000 gledalaca na Slanoj bari je pobeđen skopski Alkaloid sa 34:29 (16:11).

Sledeće nedelje, četa Borisa Rojevića igraće u Danskoj protiv favorita Grupe F Silkeborga za prenošenje maksimalna četiri boda u narednoj fazi. Dva su već u džepu. Već se zna da u Novi Sad u drugoj rundi Lige Evrope dolazi moćni nemački Flensburg i švajcarski šampion, Kadeten Šafhauzen.

Izabrane vesti

Lale nijednog trenutka nisu dovodili u pitanje pobedu, četvrtu u ovom takmičenju. Od starta meča, bekovi Novosađana, Boris Puhovski, Mohamed Aziz Aidi i sve bolji Milan Golubović, davali su ton igre. Gosti, koje s klupe predvodi legendarni Kiril Lazarov, pretili su preko odličnih Marka Miteva i Martina Serafimova.

Aziz Aidi i Golubović inicirali su seriju domaćina u finišu prvog poluvremena. U 25. minutu Voša je stvorila +5 - 16:11. Odbrana sa dvojicom Miljana, Pušicom i Vukovljakom, bila je na visini zadatka, nekoliko zicera je odbranio i Andrej Trnavac.

Podsetimo, i u prvom kolu, Voša je bila bolja od makedonskog vicešampiona, tada je bilo 31:26. Sada, novi trijumf i najava još većih ambicija srpskog šampiona koji nije daleko ni do nokaut faze drugorangiranog evropskog takmičenja.

U nastavku, crveno-beli su dodali gas, raspucali su se Aziz Aidi i srpski reprezentativac Vukašin Vorkapić. U 35. minutu bilo je maksimalnih +7 - 22:15. Sredinom nastavka, kriza domaćina, napad je stao, mlada ekipa gostiju je smanjila na 21:25. Rojević je morao da uzme tajm-aut, prekine seriju skopskog tima. Fran Lučin je prekinuo lošu seriju odličnom odbranom, Puhovski je u narerednom napadu pogodio, iz kontre je bio precizan i Vorkapić i to je bio kraj nada Alkaloida da može da uvede meč u neizvesnu završnicu. U finišu se raspucao iskusni Belorus Puhovski za laku, ubedljivu pobedu.

Tokom svih 60 minuta, Firma je bodrila izabranike Borisa Rojevića. Na kraju meča su rukometaši dugo ostali da proslave veliki uspeh sa navijačima najboljeg srpskog kluba koji meteorskim koracima ide napred.

VOJVODINA - ALKALOID 34:29 (16:11)

Novi Sad

Dvorana: Slana bara.

Gledalaca: 2.000.

Sudije: Braća Agakši (Azerbejdžan).

VOJVODINA: Lučin (jedna odbrana), Šijan 1, Vorkapić 7 (2), Vukovljak, Aziz Aidi 9, Ratković, Milenković, Sunajko 1, Pušica, Rađenović 1, Pešić, Tomić, Rogan 2, Golubović 6, Puhovski 7, Trnavac (sedam odbrana)

ALKALOID: Galevski (jedna odbrana), Đonov 3 (1), Markoski, Mladenović,

Serafimov 8 (2), Stojčević, Stojković 5, M. Mitev 6 (1), Đorđijev 1, Velkoski, Omeragić, Trajkovski (sedam odbrana), Bingo 1, Kofilovski, D. Mitev, Savrevski 4.

LIGA EVROPE, 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Utorak

Vojvodina - Alkaloid 34:29 (16:11)

La Rioha - Silkeborg 28:29 (10:13)



tagovi

RK VojvodinaVukašin VorkapićRukometna Liga EvropeAlkaloid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara