Rukometaši Barselone (©Reuters)
Rukometaši Barselone (©Reuters)

Barselona gazi redom u Ligi šampiona: Veliko veče portugalskog pivotmena i rutina Luke Cindrića

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 22:40

Elverum bez šanse u Kataloniji, Uroš Borzaš dao jedan gol - 40:30

Za sada samo Kil može da se pohvali da je uštopovao moćnu Barselonu u Ligi šampiona, ali ne i da je katalonskom gigantu uzeo meru. Aktuelni prvak Evrope gazi redom, jedini je neporaženi tim računajući obe grupe, a protiv Elveruma se prošetao do pobede - 40:30 (19:12).

Katalonci su prvi stigli do dvocifrenog broja pobeda, a pred duel sa norveškim predstavnikom do Barselone su lepe vesti stigle iz Nemačke. Kil je srušio Kjelce, pa je najuspešniji klub u Ligi šampiona - imaju 11 titula i još pet učešća u finalima - uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu u grupi. Ponajviše zahvaljujući Luisu Fradeu.

Izabrane vesti

Veliko veče portugalskog pivotmena, raznosio je čuvare na crti, bio nezaustavljiv i spakovao osam golova! Dominirao je pred golom Elveruma, nemoćni su bili Emil Imsgard i Šimon Mizera kada se na šut digne Luis Frade. Primorao je protivnika da skuplja, a to su koristili bekovi Barselone.

Luka Cindrić i Melvin Ričardson rešetali su sa distance, provlačili se kroz blokove i delili lopte na tacni. Radio je napad katalonskog kluba poput švajcarskog sata. Besprekorno je funkcionisao. Hrvatski i francuski rukometaš su sa lakoćom stigli do pet golova, koliko je dao i Hampus Vane. Jedno od najboljih svetskih krila bilo je ubitačno sa leve strane.

Šveđanin je odigrao savršen meč, nijednom nije promašio, a na suprotnoj strani je u ritam počeo da se vraća Aleiš Abeljo Gomez. Fenomenalni Španac je propustio Svetsko prvenstvo, dozirana mu je minutaža u prvoj utakmici Lige šampiona po završetku šampionata. Dao je dva gola.

Dika Mem i Ludovik Fabregas, francuski reprezentativci, u četiri navrata matirali su golmane Elveruma kod koga su najefikasniji bili Danijel Blomgren i Sindre Heldal sa pet golova. Srpski levi bek Uroš Borzaš jednom je zatresao mrežu Katalonaca.

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - PSŽ 30:33 (14:17)

Vesprem - Gudme 36:37 (21:19)

Porto - Dinamo Bukurešt 32:23 (14:13)

Četvrtak

Visla Plosk - Magdeburg 25:24 (14:10)


GRUPA B

Četvrtak

Olborg - Seged 33:27 (15:11)

Kil - Kjelce 32:29 (22:13)

Barselona - Elverum 40:30 (19:12)

Nant - Celje 31:32 (15:17)



tagovi

EHF Liga šampionaRK BarselonaRK Elverum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara