Dika Mem (©Reuters)
Dika Mem (©Reuters)

Barsina osveta u komšiluku: Zaleđen Vesprem, Gomez Abeljo rešetao s krila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 21:15

EHF Liga šampiona: U velikom derbiju devetog kola pobeda Katalonaca protiv čete Momira Ilića – 31:30. Dika Mem pogodio za dva boda. Dva pogotka Dragana Pešmalbeka u poraženom timu

Prošlog meseca su rukometaši Vesprema odigrali meč sezone, slavili u Blaugrani protiv Barselone sa 41:36, ali su se Katalonci revanširali četi Momira Ilića i slavili u našem komšiluku sa 31:30 u derbiju devetog kola Lige šampiona. Gol odluke za muk pred krcatim tribinama u mađarskom gradiću delo je kapitena Dike Mema. Imali su domaćini napad za remi, ali Rus Sergej Kosorotov nije uspeo da pogodi, odnosno izblokiran mu je šut četiri sekunde pre kraja. Pokušao je i Kentin Mae, ali bez opasnosti po gol španskog šampiona.

Barsa se vratila na prvo mesto, dok će Vesprem i šampion Evrope Magdeburg da se bore za direktan plasman u četvrtinale. Ova tri tima bi mogla da se nađu i sredinom juna na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač utakmice bilo je levoruko krilo gostiju Gomez Abeljo sa osam golova. Odlični su bili i Melevin Ričardson i Luis Frade sa po pet, dok je Dika Mem pogodio četiri puta. Gonzalo Perez de Vargas je zaustavio 13 udaraca domaćih rukometašima, a Danac Emil Nilsen tri.

Kod Vesprema, srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek je postigao dva gola, bez promašaja. Francuzi Nedim Remili sa šest i pivotmen Ludovik Fabregas sa pet su bili najbolji kod tima Momira Ilića, dok je Rodrigo Korales imao 13 intervencija.

U drugom derbiju dana u devetom kolu Lige šampiona, Kil je posle velike borbe u tvrdom meču slavio protiv Pari Sen Žermena sa 26:24. Sjajan na golu bio je robusni Francuz Samir Belanšen sa čak 17 odrbrana. Ton igre u napadu davali su Niklas Ekberg sa pet i bekovi, Austrijanac Mikola Bilik i Faranin Elijas Elfesen Skipagetu sa po četiri pogotka. Metju Gremili je bio najefikasniji igrač utakmice sa šest pogodaka, dok je Eloim Prandi dao četiri za Svece. Šveđanin Andreas Palička je imao 15 odbrana.

Kjelce je lako pobedilo Eurofarm Pelister sa 35:25. Za goste su po četiri pogotka dalii srpski reprezentativci Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević.

LIGA ŠAMPIONA – 9. KOLO

GRUPA A

Sreda

Kolstad – Olborg 18:29 (9:14)

Zagreb – Seged 30:25 (17:12)

Četvrtak

Kil – Pari Sen Žermen 26:24 (15:10)

Kjelce – Eurofarm Pelister 35:25 (18:14)

GRUPA B

Sreda

Celje – Visla Plock 25:30 (13:15)

GOG Gudme – Porto 35:27 (20:12)

Četvrtak

Vesprem – Barselona 30:31 (15:17)

Magdeburg – Monpelje 28:24 (14:11)



tagovi

RK BarselonaEHF Liga šampionaVespremMomir IlićRK KilRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara