Veslač Viktor Pivač (©VSS, Uroš Vojnović)
Veslač Viktor Pivač (©VSS, Uroš Vojnović)

Beograd domaćin Svetskog kupa u veslanju: Čak 500 takmičara iz 36 zemalja stiže na Adu Ciganliju

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 17:05

Takmičenje je na programu od 27. do 29. maja

Odbrojavaju se dani do starta prvog Svetskog veslačkog kupa u Beogradu. Biće to prava proba za Svetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine takođe u našem glavnom gradu. Taj šampionat će biti kvalifikacionu takmičenje za odlazak na Olimpijske igre 2024. godine.

Ovaj Svetski kup koji se na Adi Ciganliji održava od 27. do 29. maja daje idealnu priliku Srbiji da vidi šta je sve potrebno da se uradi da bi naredne godine SP proteklo u najboljem redu. Učestvovaće preko 500 takmičara iz 36 zemalja.

Izabrane vesti

Na pres konferenciji koju je organizovao Veslački savet Srbije prisutnima su se obratili predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, direktor preduzeća “SP 2023. u veslanju" Zoran Jovanović, Tijana Rajković u ime Pošte Srbije, veslač Viktor Pivač i Sji Ćuen, potpredsednik Kineske veslačke federacije.

"Željno iščekujem takmičenje i izlazak na vodu, posebno jer će se takmičiti i dva moja druga, reprezentativca Srbije. Mi se takmičimo u disciplini koja se naziva skif u našem sportu, što znači da smo sami. Osim nas nastupaće i dvojac bez kormilara Mačković i Vasić, koji su naši olimpijci. Bili su peti na Olimpijskim igrama. Biće tu i Jovana Arsić, takođe u skifu, naša olimpijka. Ja ću dati sve od sebe... Na ovo takmičenje dolazi i aktuelni prvak sveta i olimpijski pobednik, što je baš velika stvar. Trkamo se kod kuće i to će za nas predstavljati u neku ruku i pritisak... Ali, jedva čekam da se trkam protiv tako velikih sportista", rekao je Pivač. "Ovo će za nas biti i jedna u nizu provera, pošto nas je trojica u istoj disciplini, oko toga ko će predstavljati našu zemlju u skifu. Ovo nam je priprema za EP koje se održava u avgustu".

Potpredsednik Kineske veslačke federacije Sji Ćuen nije krio svoje oduševljenje Beogradom, kao i gostoprimstvom od strane Veslačkog saveza Srbije i pomoći oko organizovanja treninga za kineske veslače. Takođe, on je poželeo puno uspeha svim takmičarima kupa.


tagovi

Veslanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara