Radoslav Filipović i Stefan Vidović (©Marcel ter Bals/MTB Photo/VSS)
Radoslav Filipović i Stefan Vidović (©Marcel ter Bals/MTB Photo/VSS)

Bez euforije među Delfinima: Isto ovako protiv SAD

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 17:44

“Pobeda može da nam donese olimpijsku vizu”, kaže golman Filipović

Pregazila je vaterpolo reprezentacija Srbije ekipu Crne Gore u derbiju 2. kola Svetskog prvenstva u Dohi sa 14:6, ali euforije među Delfinima nema. Svesni su da je još dug put do ostvarenja cilja, a onaj ključni je plasman na Olimpijske igre u Parizu predstojećeg leta.

Jedan od junaka pobede i definitivno otkriće u srpskom timu na ovom Mundijalu je golman Radoslav Filipović, koji je začarao gol protiv Crne Gore. On je posle meča konstatovao da najvažnija utkamica tek čeka Delfine.

Izabrane vesti

“Čestitam ekipi, igrali smo odlično u odbrani i napadu od početka. Za nas je ovo bila veoma bitna pobeda. Ali, sada nam predstoji ono pravo: duel sa Amerikom koji može da nam donese prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Bitno je da uđemo ovako u meč”, rekao je Radoslav Filipović.

Sjajnu igru u napadu prikazao je Viktor Rašović, koji poručuje da meč sa Crnogorcima treba što pre da se zaboravi i da se tim okrene sledećem izazovu.

“Svaka čast drugovima i stručnom štabu. Od prvog sekunda smo diktirali ritam i sve se videlo na završnom rezultatu. Crnu Goru treba da zaboravimo, najbitnije je da zadržimo koncentraciju i energiju sa naredni susret. Odbrana mora da bude ovakva, zna se naš princip - korak po korak”, podvukao je Viktor Rašović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreSvetsko prvenstvo u vaterpoluRadoslav FilipovićViktor Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara