Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Bitka za četvrtfinale: Vesprem ne blista, ali ima prvu meč loptu u Magdeburgu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 14:37

EHF Liga šampiona: Tim Momira Ilića dobio samo jedan od poslednja četiri duela pred večerašnje (20.45) gostovanje nemačkom prvaku koji je desetkovan povredama ključnih igrača, Magnusona i Saugstrupa

Dok su Barselone i Kjelce obezbedili prva dva mesta u Grupi B Lige šampiona i direktan plasman u četvrtfinale, u Grupi A su kandidati za prvo, odnosno drugo mesto Pari Sen Žermen, Vesprem i Magdeburg. Čini se da su Parižani na korak do pozicije među osam najboljih, dok će prvu meč loptu imati Vesprem. Tim Momira Ilića bi trijumfom u Nemačkoj protiv Magdeburga (20.45) obezbedio bar drugu poziciju, dva kola pre kraja grupne faze.

Mađarski vicešampion bi tada imao nedostižna četiri boda više u odnosu na nemačkog prvaka. Domaćin je oslabljen posle Svetskog prvenstva. Do kraja sezone je ostao bez prvog strelca, Islanđanina Omara Ingija Magusona i danskog pivotmena Magnusa Saugstrupa. Zamene su stigle u vidu Crnogorca Vladana Lipovine iz Veclara i Šveđanina Oskara Bergendala iz Štutgarta.

Izabrane vesti

Domaćin bi pobedom pretekao Vesprem, a s obzirom da je u prvom meču u Mađarskoj bio remi, imao bi bolji međusobni skor u slučaju istog broja bodova. Za velikana iz komšiluka igraju Petar Nenadić, Dragan Pešmalbek i Vladimir Cupara. Samo je jednom slavio na prethodna četiri duela. Prošle nedelje je neočekivano poklekao na svom terenu od Gudmea, pa sad mora da ostane neporažen u Magdeburgu, gde je samo slavio PSŽ (29:22), lider Grupe A. Za Vesprem nema pravo igranja u grupnoj fazi najnovije pojačanje, francusuki desni bek Nedim Remili, koji je pre dve nedelje stigao iz poljskog Kjelcea.

20.45: (2,10) Magdeburg (8,00) Vesprem (2,00)

Parižani imau zicer na svom terenu protiv Dinama iz Bukurešta (20.45) za koji igra srpski reprezentativac Lazar Kukić. Gosti su obezbedili plasman u nokaut fazu, teško će do mesta broj četiri koji drži Gudme, dok šestoplasiranom Zagrebu beže tri boda. Za Svece tri meseca neće igrati najtrofejniji rukometaš svih vremena Nikola Karabatić.

Kil je u formi, vezao je tri pobede u Ligi šampiona, a danas (18.45) Zebre stižu u Pik arenu u Segedinu. Domaćinu treba još koji bod do kraja grupne faze za plasman u nokaut rundu Lige šampiona. Trenutno ima dva boda više od sedmoplasiranog Celja.

18.45: (3,15) Seged (8,50) Kil (1,50)

Utakmica Porto – Zagreb je odložena jer ekspedicija hrvatskog šampiona zbog štrajka na aerodromu u Frankfurtu nije mogla da poleti do Portugalije. EHF je u četvrtak ujutru odložio meč.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

RUKOMETNA LIGA ŠAMPIONA – 12. KOLO

GRUPA A

Sreda

Gudme – Visla Plock 31:24 (18:11)

Četvrtak

20.45: (2,10) Magdeburg (8,00) Vesprem (2,00)

20.45: (1,15) PSŽ (12,0) Dinamo Bukurešt (6,75)

Odloženo

Porto - Zagreb

GRUPA B

Sreda

Celje – Barselona 27:28 (15:12)

Kjelce – Olborg 33:28 (15:15)

Elverum – Nant 36:42 (18:21)

Četvrtak

18.45: (3,15) Seged (8,50) Kil (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaVespremPetar NenadićMomir IlićRK MagdeburgRK Dinamo BukureštRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara