(©CEV)
(©CEV)

Bojana Drča šampion Turske! Tijana Bošković bez titule i ove sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 19:49

Fenerbahče lako dobio majstoricu u finalnoj seriji protiv Ezačibašija - 3:0

Odbranile su titulu odbojkašice Fenerbahčea! Ezačibaši ponovo ostao praznih ruku, a zbog trofeja se kao i u finalu Kupa raduje Bojana Drča. Tijana Bošković i ovu sezonu završava bez domaće i evropske titule - moraće da sačeka narednu takmičarsku godinu kako bi još jednom pojurila prvenac u prvenstvu Turske i Ligi šampiona u dresu Ezačibašija.

Kada je zakazana majstorica, sve je ukazivalo da će biti neizvesna i zanimljiva, ali Fenerbahče se pobrinuo da ne bude tako. Današnji odlučujući obračun dobio je Lavarinijev tim maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:18, 25:22, 27:25).

Izabrane vesti

Ezačibaši je u trećem setu imao prednost, bio je na dobrom putu da smanji zaostatak i produži susret, ali u završnici se potpuno spetljao... Na rezultatu 25:25 izblokirana je Tijana Bošković, a na meč lopti Fenera naša reprezentativka je izbacila loptu u aut. Bio je to znak za veliko slavlje ekipe koja je odbranila titulu, tačnije uzela duplu krunu u Turskoj.

Boškovićeva je završila meč kao najefikasnija sa 22 poena - imala je učinak u napadu 40-18 (45 odsto). Upisala je i četiri asa. Šest puta je izblokirana, a tri puta je pogrešila u napadu. Daleko posle nje poenterski je ostala Aleksa Grej, koja je zabeležila osam poena. Hande Baladin je ostala na sedam, a Irina Voronkova na tri. Jovana Stevanović je igrala u prva dva seta i osvojila samo jedan poen.

U pobedničkom sastavu najbolja je bila Melisa Vargas sa 15 poena, Kristina De Souza je doprinela sa 11, a Arina Fedorovceva sa devet. Eda Erdem je pomogla sa sedam, a Asli Kalač sa šest. Bojana Drča se ovog puta nije upisala na poentersku listu, ali to je manje bitno.

Ezačibaši završava sezonu sa titulom na Svetskom klupskom prvenstvu, dok Fener stavlja tačku sa dva domaća pehara u vitrinama - u Kupu i domaćem prvenstvu.

FINALE PLEJ-OFA U TURSKOJ ZA ODBOJKAŠICE

Ezačibaši - Fenerbahče 1:3

Fenerbahče - Ezačibaši 2:3

Fenerbahče - Ezačibaši 3:0

Ezačibaši - Fenerbahče 3:0

Nedelja

Fenerbahče - Ezačibaši 3:0


tagovi

EzačibašiTijana BoškovićŽOK FenerbahčeJovana StevanovićBojana Drča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara