""
""

Brazil ostao u trci za drugi krug, Španci lagano sa Slovencima

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.01.15. | 16:44

Tunižani su pregazili Iran, izbacivši tako Bosance iz daljeg takmičenja

Reprezentacija Brazila došla je tek do druge pobede na Svetskom prvenstvu u Kataru savladavši očajni Čile sa 30:22 (12:13). Španija je potvrdila prvo mesto u grupi A, pošto je savladala Slovence sa 30:26 (14:10), dok je Tunis protiv najslabije ekipe u grupi B osigurao prolaz u osminu finala, i na taj način izbacio Bosnu i Hercegovinu. Oni su slavili sa 30:23 (12:12).

Tunižani su nastavili svoj put ka svetskoj slavi, a Bosance sklonili sa istog. Posle dramatičnog prvog poluvremena, u drugom delu su lagano slavili momci iz severne Afrike, pa je konačni rezultat bio i više nego ubedljiv. Najbolji u timu Tunisa bio je Žaleledin Tuati, dok je sa druge strane dobar bio Mojtaba Karamijan sa četiri.

Izabrane vesti

Brazilci su posle takođe gustog prvog poluvremena, ali i velikog dela drugog, uspeli da dođu do pobede, koja može da im donese veliko slavlje i dalji plasman, ukoliko Belorusi ne slave protiv Katara (što je vrlo teško). Najbolji u ekipi Brazila bio je Fernando Žoze Pašeko sa sedam golova, dok je četiri igrača u Čileu postiglo po tri.

U derbiju dana Slovenci su poraženi od Španije i tako ostali bez šanse za prvo mesto u grupi A, ali su isto tako i u problemu za treće, jer već pominjani Katar ne bi trebalo da ima puno problema sa Belorusijom. Španci su još krajem prvog poluvremena prelomili meč u svoju stranu. Najbolji u pobedničkoj ekipi opet je bio Valero Rivera sa šest golova iz isto toliko pokušaja, dok je u timu Slovenije čak četiri igrača postiglo po četiri gola.

(FOTO: Action images)


tagovi

TunisSvetsko prvenstvo u rukometuŠpanijaSlovenijaIranČileBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara