Odbojkaši Brazila (©FIVB)
Odbojkaši Brazila (©FIVB)

Brazilcima zasijala bronza oko vrata, Slovenci sa drvenom medaljom

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 20:41

Karioke slavile u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Katovicama

Prvi put u 21. veku nisu igrali u finalu SP, ali zato priliku za osvajanje prve bronze nisu hteli da propuste. Odbojkaši Brazila su u duelu za treće mesto u Katovicama odigrali taman koliko je potrebno da se dobije Slovenija, koja je prvi put u istoriji došla do ove faze šampionata - 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:18).

Iako su Karioke bile oslabljene neigranjem Lukarelija, koji se povredio na prethodnom meču, imale su dovoljno raspoloženih igrača za sigurnu pobedu. Jeste im protivnik otkinuo jedan set, ali rezultat u preostala tri pokazuje kakav je bio odnos snaga na terenu.

Izabrane vesti

Glavnu ulogu je preuzeo Valas, koji je sa 22 poena gurao ekipu ka bronzi. Leal je postigao 19, dok je Lukas stao na 12. Kod Slovenaca najbolji je bio Tonček Štern sa 17 poena, pratio ga je Klemen Čebulj sa 14.

Kao što se i ranije pisalo, Slovenija je imala najlakši put do Katovica. U osmini finala je išla na Nemačku, posle toga na Ukrajinu. Daleko lakši rivali u odnosu na druge ekipe. Iskoristili su takav kostur oberučke, zabeležili pobede u Ljubljani i rezervisali karte za Poljsku.

Tamo su ipak videli da teško mogu da se nose sa najvećim favoritima. Prvo ih je preslišala Italija, a večeras i Brazil.

Karioke su odigrale maratonsko polufinale, imale su čak šansu i da dođu do finala, ali je Poljska pred svojim navijačima ipak bila prejaka.

POLUFINALE

10. septembar - Katovice

Poljska - Brazil 3:2

Italija - Slovenija 3:0

FINALE

11. septembar

21.00: (1,45) Poljska - Italija (2,55)

za treće mesto

Brazil - Slovenija 3:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.Muška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara