Rukometašice Srbije (©Starsport)
Rukometašice Srbije (©Starsport)

Bregar: Devojke moraju da nastave da rade da bismo postavili više ciljeve

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 23:05

Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo“, rekao je selektor Srbije

Cilj je ostvaren. U konkurenciji Turske i Bugarske nije se ni očekivalo da će rukometašice Srbije imati problema da se nađu na Evropskm prvenstvu krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Pomak je evidentan u odnosu na Svetsko prvenstvo u Danskoj, ali ti koraci napred su i dalje sitni. Selektor Uroš Bregar veruje da će devojke da nastave da rastu kako bi reprezentacija bila bolja u godinama koje slede.

Izabrane vesti

Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog“, rekao je slovenački stručnjak.

Jovana Jovović ponovo je bila važan šraf na terenu, iako se nije upisala u listu strelaca. Kao i uvek, njen optimizam govori da rukometna Srbija ima čemu da se nada.

Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastmo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo“, rekla je levi bek mađarskog Debrecina.



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš BregarJovana Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara