Uroš Bregar (©AFP)
Uroš Bregar (©AFP)

Bregar: Mnogo nervoze, promašenih zicera, tehničkih grešaka, devojke bile pod pritiskom

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 20:43

Selektor srpskh rukometašica sumirao utiske posle prve pobede na šampionatu

Mučila se Srbija u prvom poluvremenu sa autsajderom Čileom. Napad je bio očajan, teško smo dolazili do gola, ali u nastavku je četa Uroša Bregara opravdala ulogu favorite I obezbedila još tri meča na Svetskom prvenstvu sa Nemačkom, Poljskom i Japanom.

Selektor Uroš Bregar nije mogao da bude zadovoljan igrom. Naše reprzenttivke su odirgale slabije nego prtiv Rumunije I pogotovo protiv Danske na premijeri, kada je malo falilo za senzaciju.

Izabrane vesti

Moram da istaknem koliko je golman Čilea bila dobra na današnjoj utakmici i da joj čestitam. Nijednog trenutka nisam sumnjao u našu pobedu, iako smo posle dobrog otvaranja ušli u seriju promašenih zicera i tehničkih grešaka. Taktiku u poluvremenu nisam menjao, cilj je samo bio smiriti ih da se greške ne bi nastavljale”, rekao je Bregar.

Cilj je ispunjen, plasman u anrednu rundu, a sada je želja da se ostvari makar jedna pobeda u drugoj rundi.

Ne mogu da budem zadovoljan zbog ovolike nervoze i promašenih zicera, ali pritisak koji su nosile na svojim leđima se osetio kod ovih igračica. Zato sam ih na pauzi pustio sa minimalno reči nisam hteo previše da pričam, cilj je bio da se smire i da odigraju ono što smo spremali. Nadam se da ćemo igračice koje nisu mogle da nastupaju oporaviti za naredne utakmice i da ćemo moći da izađemo u punom sastavu”, zaključio je slovenački stručnjak.

Protiv Čilea nisu igrače bolesne Jelena Laništanin i Teodora Majkić.



tagovi

Uroš Bregarženska rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara