Dušan Šmigić (©SD Crvena zvezda)
Dušan Šmigić (©SD Crvena zvezda)

Bronzani junior potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.07.22. | 11:49

Dušan Šmigić je novi rukometaš crveno-belih

Lepe trenutke proživljava u poslednje vreme mladi Dušan Šmigić (19). Nedavno je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a sada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Rođen je 2. maja 2003. godine i igra na poziciji levog krila. Na šampionatu u Portugaliji, gde je napravljen istorijski uspeh, činio je tandem na levom krilu zajedno sa Urošem Simić. Isti igrači nastaviće uspešno da sarađuju i u crveno-belom dresu.

Izabrane vesti

Šmigić je ponikao u Studentskom gradu, gde je nastupao i za prvi tim, a u plej-autu ARKUS lige je nosio dres Obilića i na pet utakmica postigao 10 golova.

Bio je deo ekipe Crvene zvezde koja je odigrala prijateljsku utakmicu u Segedinu protiv Pik Segeda, a zatim je nakon osvojene medalje i zvanično postao deo crveno-belog kolektiva.

Dušan je sedmo pojačanje kluba sa Marakane ovog leta. Pre njega u ekipu koju vodi Ratko Đurković stigli su Ramzi Majdub, Nikola Perić, Miloš Bujišić, Rotem Segal, Uroš Kolundžić, dok se još čeka zvanična promocija Branka Kankaraša.


tagovi

Ratko ĐurkovićDušan ŠmigićRK Crvena zvezdaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara