Aleksa Brđović (©MN Press)
Aleksa Brđović (©MN Press)

Brđović: Drugo mesto je veliki uspeh, posebno ako se ima u vidu kvalitet Superlige

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.04.23. | 17:28

"Prilično sam zadovoljan ovom sezonom, a uveren sam da ćemo napraviti još bolju ekipu za narednu takmičarsku godinu", rekao je trener odbojkaša Radničkog

Odbojkaški Radničkog su već nešto više od nedelju dana na zasluženom odmoru, pošto su eliminisani u polufinalu plej-ofa posle dva poraza od Partizana. Kako se navodi na klupskom sajtu ponovno okupljanje je zakazano za 3. maj, a plan je da tim u Kragujevcu trenira sve do početka juna, kada će uslediti novi predah pred zvaničan početak priprema za novu sezonu.

U međuvremenu stručni štab Radničkog u saradnji sa upravom kluba aktivno radi na formiranju tima za narednu sezonu, u kojoj Kragujevčane pored borbe na oba domaća fronta očekuju i novi izazovi na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

"Na tom prvom okupljanju koje je predviđeno za početak maja naći će se uglavnom igrači koji imaju ugovore sa klubom za narednu sezonu. U međuvremenu, mi već polako krećemo sa pravljenjem tima za iduću sezonu. Ja sam lično uveren da ćemo napraviti dobru ekipu, možda čak i za nijansu bolju nego ove sezone, koja će biti kadra da napadne oba domaća trofeja", rekao je trener Aleksa Brđović u razgovoru za klupski sajt.

Kada podvuče crtu posle prve samostalne trenerske misije ima dovoljno razloga za zadovoljstvo.

"Generalno, ja sam prilično zadovoljan ovom sezonom. Radnički je posle više od deset godina uspeo da završi regularni deo prvenstva na drugoj poziciji, što po mom mišljenju prestavlja veliki uspeh, posebno ako se ima u vidu kvalitet Superlige ove sezone. Ostaje jedino žal za ta dva izgubljena polufinala od Partizana, prvo u Kupu Srbije, a zatim i u plej-ofu. Ispostavilo se da je upravo Partizan ekipa koja nam je po svom načinu igre najmanje odgovarala ove sezone. Ono što je svakako predstavljalo najteži udarac za nas to je taj poraz od 3:0 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa na našem parketu, kada smo propustili šansu da prva dva seta rešimo u svoju korist".

Ono što je u velikoj meri remetilo takmičarski ritam Kragujevčana u ovoj sezoni, to su definitivno problemi sa povredama, najpre dizača Nikole Petrovića, a potom i Davidea Kovača.

"Činjenica je da smo imali mnogo pehova sa povredama ove sezone. Prvo nam se uoči Nove godine povredio glavni organizator igre Nikola Petrović, što nas je primoralo da igramo sa novim dizačem dok se on ne oporavi. Zatim je usledila povreda Davidea Kovača, koji je jedan od najvažnijih igrača u našoj ekipi. On je u poslednja dva meseca odigrao ja mislim možda pet poena, a pritom nije dugo ni trenirao. Moje mišljenje je da smo, kada se imaju u vidu sve te nepovoljne okolnosti, uspeli da izvučemo neki naš maksimum u ovoj sezoni".

Povrede su dovele do toga da priliku dobiju neki igrači iz senke. Jedan od njih je Vuk Ivanković (1999. godište) koji se veoma dobro pokazao na glavnoj sceni...

"Vuk je dečko koji je već dve godine u klubu i koji je svojim zalaganjem na treninzima zaslužio možda da dobije šansu i nešto ranije. Sticajem okolnosti, nakon povrede Kovača pružila mu se prilika da pokaže svoje igračke kvalitete i on ju je u potpunosti iskoristio. Potvrdio je da je sjajan igrač i ja očekujem da će on naredne sezone biti još bolji".

Liga je bila veoma neizvesna, bilo je iznenađenja, ni glavni favoriti nisu bili nedodirljivi...

"Ne pamtim kada je poslednji put Superliga bila ovako ujednačena po kvalitetu. Imali smo situaciju da je čak sedam ekipa ravnopravno konkurisalo za prva četiri mesta na tabeli, tako da je bukvalno svaka utakmica bila „na nož“. Uz sve to, ekipe iz donjeg dela tabele, poput Takova ili Karađorđa, uspevale su da iznenade timove iz gornjeg doma, kao što su Ribnica ili Crvena zvezda, pa su čak i nas znale da namuče", podvukao je Aleksa Brđović.

Sam Ivanković nije želeo previše da govori o ličnim dostignućima u ovoj sezoni, već se fokusirao na učinak kompletne ekipe, koja je po njegovom mišljenju pokazala veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu.

"Drugo mesto u Superligi predstavlja odličan rezultat za Radnički i veliki iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Sa druge strane, ostaje žal za tim porazom u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije, gde je jedna lopta presudila u korist našeg rivala, ekipe Partizana, koja nam se potom isprečila i u polufinalu plej-ofa. I tu smo imali neke svoje šanse, naročito u prvoj utakmici, ali su u presudnim momentima igrači Partizana pokazali veću mirnoću od nas i zasluženo su izborili plasman u finale. Nadam se da ćemo pod vođstvom trenera Brđovića nastaviti da napredujemo kao ekipa i da ćemo i naredne sezone biti među glavnim pretendentima za oba domaća trofeja", rekao je Ivanković.


tagovi

OK RadničkiAleksa BrđovićSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara