""
""

Čarobni kajak u kome se rađaju šampioni!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.13. | 11:09

U Bečeju, gradu kajakaša, ni posle nekoliko decenija ništa se nije promenilo. Samo je šampionski kajak ostao isti...

 

Nekoliko dečaka i devojčica, starosti od 10 do 12 godina, u utorak 23. aprila, sa sve đačkim torbama na leđima, trčali su koliko ih noge nose preko livade koja vodi do kanala Dunav – Tisa – Dunav. Žurili su da bi bečejskoj trenerskoj legendi Vladimiru Bati Živanoviću, saopštili da su toga dana u školi morali da ostanu malo duže. Kada im je u znak odobravanja klimnuo glavom i dao znak da ih čekaju njihovi kajaci, u trenu se ozariše lica budućih šampiona.

Izabrane vesti

Posle nekoliko minuta, prepričavamo ovu scenu Marku Novakoviću, prvaku  Evrope u disciplini K 1 200 metara, jednosed i sedmoplasiranom na OI u Londonu.
"Moje kolege i ja, tokom minulih godina, nismo se štedeli u želji da sačuvamo i oplemenimo bogatu tradiciju KK Bečej.  Po svemu sudeći, kajak smo podigli na viši nivo i o tome najbolje govori veliko interesovanje najmlađih za ovaj sport.  Iskreno se nadam da će gradski oci i brojni privredni subjekti,  ubuduće još više pomagati klubu koji zna kako se stvaraju pobednici. Zahvalio bih se kompaniji MOZZART na finansijskoj injekciji i verujem da je ovo samo početak naše plodonosne saradnje", kaže Marko Novaković.

Marko NovakovićKuješ li planove o eventualnom odlasku u neki inostrani klub?
"Uopšte ne razmišljam u tom pravcu, nego idem logikom da radim ono što najviše volim i bez čega ne mogu da zamislim život. E, sad, gde će me takav pristup odvesti, videćemo".

Da čovek ne zna s čim se baviš, pre bi pomislio da si bilder, bacač kugle ili bokser...
"A ha, ha. Valjda imam sreće što sam oduvek bio krupne građe i još sam kao klinac, jedno vreme trenirao plivanje. Kasnije je svakodnevno, višesatno druženje s veslima učinilo svoje, naravno u kombinaciji sa tegovima s kojima radim preko zime. Ipak, tajna mog fizičkog izgleda sastoji se u tome što na svakom treningu, a o takmičenjima da ne govorim, izvlačim maksimum iz sebe", zaključio je Marko Novaković.

Od Vladimira Bate Živanovića, iz prve ruke dobijamo informaciju, zašto bečejskim kajakašima nema ravna...
"Vidite ovaj kajak u kome sedim? E, on je star 40 godina i u njemu su prve zaveslaje načinili brojni asovi, između ostalih i Marko Novaković koji je njegovu magičnu moć prvi put osetio kad je imao 11 godina. Džaba ostalim klubovima mnogo bolji uslovi za trening, kad nemaju kajak u kome se rađaju šampioni!"

Piše: Milorad Plazinić
(milorad.plazinic@mozzartbet.com)

 

 


tagovi

kajakMarko NovakovićSrbijaVladimir Bata Živanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara