"Čavić"
"Čavić"

Čavić otvorio plivačku akademiju: Našao sam blago koje drugi nemaju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.13. | 18:55

"Mnogi naši vaterpolisti i plivači ne umeju da plivaju onako kako bi trebalo. Sa vodom se ne smete boriti, plivanje je kao ples, tu ste zajedno vi i voda", kaže Čavić


ČavićPlivač Milorad Čavić, olimpijski, svetski i evropski osvajač medalja, danas je u Kragujevcu svečano otvorio svoj Plivački klub Akademija "Milorad Čavić". Time je počeo da ostvaruje davnašnji san u kome će, kako se nada, pronaći istu onu strast koja ga je održavala i u takmičenjima i profesionalnom bavljenju plivanjem.
“Plivanje je ono što volim najviše na svetu, moja najveća strast. Mnogo je talenata u ovoj zemlji i treba im pružiti mogućnost da se afirmišu na najbolji način. Mnogi naši vaterpolisti i plivači ne umeju da plivaju onako kako bi trebalo. Sa vodom se ne smete boriti, plivanje je kao ples, tu ste zajedno vi i voda", kaže Čavić i prepričava razgovor sa vaterpolistom Vanjom Udovičićem:
“Pričao sam sa Vanjom nakon što je video kako sam iz četiri zaveslaja preplivao bazen. Vanja kaže da njemu za to treba bar deset. Zato mi je drago da ću svoje znanje moći da prenesem i na mlade, ali i da pomognem već afirmisanim sportistima i time promenim filozofiju treniranja ovde".

Sem instruktora koji će raditi sa decom, podjednako važnu ulogu imaće i njihovi roditelji, a takođe i pedagozi. Na jednog trenera dolazi najviše troje do četvoro dece, što pruža odličan prostor da se kvalitetno radi. Ono što je novina je da će najmlađi uzrasta od tri meseca do dve godine boraviti u posebno prilagođenom bazenu, gde će kroz igru, uz roditelja, naučiti da se druže sa vodom. Rad sa najmlađima i neplivačima, edukativne i kreativne radionice biće najlepši deo posla našeg proslavljenog plivača koji želi da kroz desetak godina vidi Srbiju kao svetsku plivačku silu.
Bazen za decuĐak američke škole i veliki rekorder je u Kragujevcu kako bi svoja iskustva preneo ne samo na decu, već i na trenere koji će stečena iskustva prenositi dalje. Na taj način, dugoročno zamišljena platforma treba da istrajava u kvalitetu. Cilj je da deca nauče da plivaju, da talentovana deca počnu da ozbiljno treniraju na drugačiji način i da postignuti rezultati promovišu ne samo njih, već i grad Kragujevac i Srbiju uopšte. 
“Rodio sam se i odrastao u Južnoj Kaliforniji, pa sam u Srbiju došao sa drugačijim iskustvom i filizofijom plivanja. Uslovi na koje sam ovde naišao nisu ni približni uslovima na zapadu, ali sam ovde našao blago koje oni nemaju. Verujem da nisu metode treniga, već kultura i ljubav prema sportu omogućile Srbiji da ima veliki broj elitnih sportista u svetu, istakao je Čavić.

Piše: Jovana Mladenović

Izabrane vesti


tagovi

EvropaMilorad ČavićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara