"Čavić i Felps"
"Čavić i Felps"

Čavić: Ovo i nije vest, počastvovan sam zbog Špica

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.04.15. | 08:58

Srpski delfin i dalje je uzdržan zbog oduzete medalje na OI u Pekingu

Čavić i Felps"Omega" vraćaj medalju! Legendarni plivač Mark Špic je izjavom da mu je "Omega" potvrdila da je Milorad Čavić u olimpijskom finalu na 100 metara leptir u Pekingu 2008. pobedio Majkla Felpsa ustalasao svetsku javnost, međutim, ne i našeg najboljeg plivača. Čavić, koji sada živi i radi u San Dijegu, po ko zna koji put doživeo je ličnu satisfakciju, ali je i sada ostao uzdržan:
"Hvala svima koji me podržavaju, ali onima kojima je zaista stalo do ovoga mogu da kažem da ovo i nije vest. Samo sam počastvovan što je Mark Špic izgovorio moje ime", napisao je Čavić na Tviteru.

"Omega", koja je zvanični merač vremena na velikim takmičenjima, još je 4. avgusta 2009. izdala saopštenje u kojem se jasno vidi da je Čavić pobedio u epskom finalu:
"Kod sistema tač ped postoje ogromne, ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića. Razlika između njih je zaista jedan hiljaditi deo sekunde. Svi zapisi koje imamo, uz ono što je sistem pokazao, potvrđuju to. Sve je pokazano FINA, Čavićevom treneru, koji je odgledao video i posle minut je rekao: "OK, nema problema. I, to je rezultat."

Izabrane vesti

Čavić se odmah pomirio sa tom odlukom i nikada nije izgovorio nijednu lošu reč o Felpsu...

(FOTO: Action images)


tagovi

Olimpijske igreMilorad ČavićMark ŠpicMajkl Felps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara