Milorad Čavić (©Starsport)
Milorad Čavić (©Starsport)

Čavić tužio Plivački savez: Nestali papiri za nacionalnu penziju?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 09:44

Proslavljeni srpski plivač tako ne može da preuzme ono što je zaslužio

Ajmo, Milorade, plivaj junačino!“, vikao je u mikrofon poznati RTS komentator Rale Simić u ranim jutarnjim satima te 2008. godine. Imao je ko da ga čuje, je cela Srbija je ustala da gleda okršaj Milorada Čavića i Majkla Felpsa.

Čavić je, svi znamo kako, na kraju osvojio srebro i ne samo time zaslužio nacionalno prizanje po kome je, od navršene 35. godine, trebalo da dobija dve i po prosečne plate svakog mesca. Međutim, iako mu je sada već 39, nacionalnu penziju još nije dobio, jer Ministarstvo omladine i sprota, prema Čavićevim rečima, od Plivačkog saveza Srbije nije dobilo prijavu na osnovu koje bi Miloradu mogli da isplaćuju nadoknadu od dve i po prosečne plate svakog meseca.

Izabrane vesti

Proslavljeni srpski plivač tako je bio prinuđen da tuži Plivački savez Srbije, a prema pisanju Novosti suđenje je juče i počelo u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podneta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje posle 40. godine, a ne posle 35. kako je Uredba u tom periodu glasila“, objasnio je posle ročišta advokat Vladimir Ilić u izjavi za Večernje novosti.

Sam Čavić opravdano razočaran.

Bio sam u šoku. Tada su me savetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore... Emotivno mi je teško to što me poslednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza“, rekao je Čavić

Novosti podsećaju da predsednik Saveza u to vreme bio sada pokojni Dušan Dimitrijević, a aktuelni prvi čovek srpskog plivanja Boris Drobac na funkciji je od 2015. Kaže da u arhivi nije mogao da pronađe nijedan papir, jer je ona nepotpuna, čak im je rečeno da su izgbljeni dokumentacija i hard-disk?! Tek 2019. Savez je Čaviću izdao potvrde o ostvarenim uspesima.

A za pet proteklih godina? Dve i po prosečne plate, puta 12 meseci, puta pet... Pa, računajte.


tagovi

Milorad ČavićMinistarstvo omladine i sportapenzijaplivanjePlivački savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara