Duško Čelica (©Starsport)
Duško Čelica (©Starsport)

Čelica i naredne sezone u Pančevu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 13:05

Dinamo zadržao defanzivnog specijalistu

Nije gotova sezona za rukometaše Dinama. Narednog meseca, 8. juna u Novom Sadu i 11. u Pančevu igra se finale Kupa Srbije. Već se prave planovi za novu sezonu. U gradu na Tamišu najavljuju jači tim, a osim domaćih takmičenja, opet će žuto-crni da igraju međunarodno takmičenje, EHF kup u kojem su ove sezone stigli do osmine finala gde su zaustavljeni od češke Karvine.

Trener Dragan Marković, koji je u finišu sezone zamenio Nenada Kraljevskog, imaće bar još godinu dana pomoć defanzivnog specijaliste Duška Čelice. Uprava Dinama i iskusni bek dogovorili su saradnju na još bar godinu dana, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Srpski globtroter koji je promenio veliki broj klubova bio je stub odbrane ove sezone, a dolaskom Markovića na kormilo, ali i povredom najboljeg igrača tima Danila Radovića, dobio je veću minutažu i u napadu je bio jedan od najboljih rukometaša Pančevaca u polufinalu plej-ofa protiv Vojvodine.

18.15: (1,35) Kolstad (8,50) Elverum (4,00)

Čelica je rodom iz Kozarske Dubice, ima 36 godina, a branio je boje Kozare, Cimos Kopra, Maribora, Bosne, katarskih klubova Red Armija, El Džajša i Al Sada, Al Šababa iz Emirata, francuskih timova Sesona i Selestata, Zagreba, nemačkog Ajzenaha, rumunske Dobrogee iz Konstance, izraleskog Hapoel Rišona, Slavije iz Sarajeva, Vogošće... Jednu sezonu je proveo i u Vojvodini s kojom je osvojio titulu šampiona Srbije u sezoni 2018/2019.

Dinamo čeka rekonstrukciju tima ovog leta. Jedan od najboljh pivotmena u Superligi Uroš Pavlović ide u Metaloplastiku, a Pančevo napuštaju i golman Obrad Ivezić i desni bek Milan Golubović, dok mnogo ponuda iz inostranstva ima i najbojli igrač tima, srednji bek Danilo Radović. Ugovor narednog meseca ističe i levom krilu, nekadašnjem mađarskom repezentativcu Stefanu Sunajku.


tagovi

RK Dinamo PančevoARKUS ligaDuško ČelicaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara