""
""

Čemu sve to? Ruski atletičari bez zastave i himne u Londonu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.08.17. | 14:08

Atletskoj reprezentaciji Rusije se ne briše reputacija „doping nacije“

Uoči Svetskog prvenstva u Atletici koje se održava u Londonu, ponovo je aktivna polemika koja se tiče ruskog doping skandala. Sankcije na učešće nacionalne selekcije Rusije posle skoro dve godine još uvek su aktuelne, pa se pribeglo novoj taktici. Postavlja se pitanje da li sve ima smisla, pošto će se grupa atletičara iz Rusije takmičiti od trećeg do 13. avgusta na najvećoj atletskoj smotri mimo boja i obeležja svoje zemlje.

Izabrane vesti

MOZZART SPECIJAL ZA SP U LONDONU

S tim u vezi, Sergej Šubenkov koji je na Svetskom prvenstvu 2015. godine osvojio zlato na 110 metara s preponama izjavljuje da mu to ne smeta.

“Važno mi je da imam gotovo sva prava koja sam nekada imao. Ipak, pravila su malo smešna”, rekao je ruski atletičar nakon što je obavešten o pravilima Međunarodne atletske federacije IAAF za nastup u Londonu.

U pravilniku s tim u vezi stoji da su zabranjene boje ruske zastave, himna, čak i crvena, bela, kao i plava boja na svoj opremi, uključujući i medicinske zavoje i nakit. U slučaju da neki individualni sportista, odnosno Rus pobedi, neće se intonirati himna njegove zemlje, već himna IAAF-a.

(Foto: Action Images)


tagovi

RusijaJusein BoltIvana ŠpanovićIAAFdopingatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara