Matija Nikolić
Matija Nikolić

Četvrti Srbin u Vardaru: Stigao i Matija Nikolić

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 12:31

Talentovani levi/srednji bek posle Slovenije karijeru nastavlja u redovima dvostrukog rukometnog šampiona Evrope

Srpska kolonija u Vardaru brojnija je za još jednog rukometaša. Crveno-crni dres dvostrukog šampiona Evrope (2017. i 2019. godine) nosiće i talentovani levi/srednji bek Matija Nikolić, saznaje Mozzart Sport.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde u prethodnom periodu branio je boje slovenačkog kluba Urbanskape Loka i bio lider tima koji je prošle sezone bio u sredini tabele tamošnjeg šampionata. Dobre igre rukometaša rođenog 2001. godine, koji je igrao za mlađe reprezentativne kategorije, nisu ostale nezapažene. Postigao je 80 golova na 25 utakmica u prošlom šampionatu Slovenije.

Izabrane vesti

Ovog leta je imao ponude najboljih klubova u Sloveniji, šampiona Celja, Gorenja i Trimo Trebnja, prvaka Srbije Vojvodine, švajcarskog Sankt Galena, ali je odlučio da karijeru nastavi u redovima makedonskog velikana koji pravi mladu ekipu naredne sezone za izazove u domaćem šampionatu, ali i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nikolić će biti četvrti Srbin u Vardaru naredne sezone. Starosedeocu, desnom krilu Darku Đukiću, koji se oporavio od teške operacije kolena, ovog leta su se pridružili levi bek Stefan Petrić iz Partizana i levo krilo Marko Srdanović iz Metaloplastike. Na meti Vardara je i nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Zelenović.

Osim trojice Srba u redove skopskog tima stigli su Nilton Melo, Anser Rodrigez i Japanac Kosuke Jasuhira. Klub su napustili trojica najboljh igrača prošle sezone, reprezentativac Makedonije Filip Taleski (Benfika), Poljak Jan Čuvara i Kubanac Kuni Morales (Zagreb).

Vardar je prošle sezone bio treći u Makedoniji. Titula je otišla u Bitolj u vitrine Eurofarm Pelistera, dok je ispred crveno-crnih bio i novi makedonski projekat Alkaloid, trenera Kirila Lazarova.


 


tagovi

RK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara