(©AFP)
(©AFP)

Crnogorke se vratile posle „minus sedam“, ali Danska ide po medalju

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.12.23. | 22:13

Bilo je i spornih sudijskih odluka u finišu (26:24)

Došle su rukometašice Crne Gore na Svetsko prvenstvo sa željom da iz drugog plana osvoje jednu od medalja, ali taj san im se neće ispuniti, pokvarila ga je Danska.

Ekipa sa severa Evrope bila je bolji tim tokom skoro cele utakmice, imala u jednom momentu drugog poluvremena i sedam golova razlike (20:13), da bi na kraju u igri nerava uspela da odoli naletu Crnogorki i da izvadi kartu za polufinale – 26:24 (13:10).

Izabrane vesti

Mnogo bure viđeno je u finišu, bunile su se izabranice selektorke Bojane Popović na sudijske odluke, pa se desilo na tri minuta pre kraja, posle gola Dijane Mugoše, kojim je smanjen zaostatak na dva razlike (25:23) da isključenje dobije Itana Grbić zbog protesta. I tu su, suštinski, potonule sve lađe Crnogorkama, iako su se žestoko borile do poslednje sekunde.

Ipak, veliki pad u igri tokom drugog poluvremena odveo je tim Crne Gore u debeli zaostatak. Nakon 10:13 posle pola sata igre, razlika je porasla na 13:20. Tolika razlika je uticala i da se Dankinje malo opuste, dok su devojke u zelenim dresovima krenule na sve ili ništa i uspele da unesu neizvesnost u utakmicu.

Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Ane Hansen i Ema Fris sa po pet golova, dok je kod Crne Gore prednjačila Dijana Mugoša sa šest.

Danska će se za mesto u finalu boriti sa Norveškom.


tagovi

Ženska rukometna reprezentacija Crna GoraSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara