Slavlje odbojkašica Novare (©CEV)
Slavlje odbojkašica Novare (©CEV)

Crveno-bele mogle da skeniraju naredne rivale: Karakurt demonstrirala silu, Potsdam uzeo set Novari

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 22:00

Italijanski klub na domaćem terenu upisao prvu pobedu u Ligi šampiona - 3:1

Delovalo je u jednom trenutku da će to biti čišćenje u Novari, ali je Potsdam ipak uspeo da osvoji jedan set i spreči ubedljiv poraz na otvaranju Lige šampiona. Trijumf odlazi u ruke ekspedicije koju sa klupe vodi Stefano Lavarini najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Ebrar Karakurt - 3:1 (25:15, 25:17, 24:26, 25:19).

Odbojkašice Crvene zvezde su na ovom susretu mogle da vide kvalitete koje poseduju italijanski i nemački sastav - to su dve ekipe sa kojima će se sastati u drugom i trećem kolu.

Izabrane vesti

U prva dva seta razlika je bila prilično ubedljiva. Domaći sastav je radio šta je hteo, iako je morao ekspresno da se navikne na drugog dizača, jer je Džordin Poulter pred start Lige šampiona doživela tešku povredu - pokidala je prednji ukršteni ligament kolena i za nju je sezona završena.

Glavnu reč je vodila Ebrar Karakurt. Turkinja je bila veoma raspoložena u napadu, pa je bilo vrlo teško zaustaviti je i u bloku i u odbrani. U prvom činu je osvojila sedam poena (napad 6-5 uz dva bloka), a u drugom čak 12, uz neverovatne procente 14-11 (79 odsto). U trećem je imala nešto slabiji prolaz (17-7, 41 odsto), ali je uspela da osvoji osam poena. Završila je susret sa 32 poena, kao ubedljivo najefikasniji akter.

Karakurt je najbolje ispratila italijanska reprezentativka Katarina Boseti - 15 poena. Po 11 su osvojile Ana Danezi i Kenija Karkases, a sedam je zabeležila Kristina Kirikela.

U nemačkoj ekipi najbolja je bila Anet Nemet sa 14 osvojenih poena. Od tri srpske igračice dve su bile na terenu tokom celog meča. Srednji bloker Maja Savić je upisala deset poena, dok je libero Aleksandra Jegdić dodala 18 prijema i napravila jednu grešku. Veronika Đokić nije ulazila u igru.

Druga utakmica u ovoj grupi na programu je u sredu, a sastaju se u Istanbulu turski Vakifbank i Crvena zvezda.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - PRVO KOLO

Grupa A

Utorak

Rešov - Miluz 3:0

Sreda

18.30: Koneljano - Vašaš

Grupa B

Sreda

20.00: Volero Le Kane - Alba Blaž

20.00: Vero Volej Milano - Prometej

Grupa C

Utorak

Novara - Potsdam 3:1

Sreda

15.00: Vakifbank - Crvena zvezda

Grupa D

Utorak

Fenerbahče - La Laguna Tenerife 3:0

Sreda

18.00: Lođ - Štutgart

Grupa E

Sreda

19.00: Ezačibaši - Targovište

20.30: Hemik Police - Marica Plovdiv


tagovi

CEV Liga šampionaEbrar Karakurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara