(©RK Vojvodina)
(©RK Vojvodina)

Čudesni Trnavac spustio roletnu Slovencima: Voša srušila učesnika Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.08.23. | 21:04

Novosađani pobedili Celje sa 27:24 (15:12) na TV turniru šampiona u Doboju i sa Zagrebom će u četvrtak da se bore za drugo mesto u Grupi B. Golman Lala odbranio čak pet sedmeraca, imao 20 uspešnih intervencija

(od izveštača Mozzart Sporta iz Doboja)

Jeste TV turnir šampiona u Doboju pripremni, ali je prštalo sve u meču srpskog i slovenačkog prvaka. Vojvodina je slavila protiv Celja sa 27:24 (15:12), ekipe iz evropskog krema i najavila novu berićetnu sezonu, nalik prošloj iz snova, kada su osvojena čak četiri trofeja. Blistao je na golu Andrej Trnavac, junak utakmice.

Izabrane vesti

Kao nekada na golu Partizana, sjajni čuvar mreže je i u novom klubu činio čuda, imao čak 20 odbrana, skinuo čak pet sedmeraca. Do očaja je vodio četu Alema Toskića koja nije imala rešenja za potencijalnog reprezentativca Srbije. Branio je svih 60 minuta i pokazao da će biti veliko pojačanje Novosađana.

Odličnan u napadu do isključenja u 44. minutu zbog neopreznog starta nad Gregom Krečičem, imao je Mohamed Aziz Aidi, Gregor Ocvirk ga je odlično zamenio u finišu, dok je važnu rolu imao i Darko Milenković koji je u nastavku postigao važna tri gola. Na srednjem beku je ton igre davao Branko Tomić, precizan je na levom krilu bio Stefan Sunajko, dok je sjajan bio i mladi Luka Rogan. Odbrana je opet bila na visini, kao u finišu prošle sezone, pa Lale postaju sve ozbilniji faktor i u Evropi. Nije mala stvar srušiti učesnika Lige šampiona, čak i kada se radi o pripremnom meču.

Fantastičnih prvih 30 minuta Vojvodine. Uspeli su da pariraju Celjanima u trčanju, ne dozvole lake golove iz kontri, dok je odbrana bila granitna, sa dvojicom Miljana, Vukovljakom i Pušicom. Ton igre u napadu davali su Mohamed Aziz Aidi i Branko Tomić, dok je efikasan na crti bio reprezentativac Srbije Luka Rogan.

Sedam odbrana za 30 minuta imalo je pojačanje iz Partizana, Andrej Trnavac. Uspeo je u 23. minutu da postigne gol, kada je slovenački šampion igrao s igračem više u polju. U narednom napadu, Novosađani prave maksimalnih +5 – 14:9, a strelac je bio Rogan. Na odmor se otišlo sa +3 - 15:12.

Imala je Voša „žutih osam minuta“ u nastavku, kada nije uspela da postigne gol. Serijom 4:0, Celje je preokrenulo rezultat – 15:16. Milenković je prekinuo crnu seriju u 38. minutu. Igralo se gol za gol do 50. minuta, a onda se u finišu razbranio fantastični golman Lala, raspucao se i Ocvrik, pa je pao učesnik Lige šampiona.

Bilo je i nervoze u finišu, protesti na obe klupe, pre svega Lala, ali na kraju velika pobeda srpskog prvaka.

Novosađani u četvrtak (17.20) sa Zagrebom igraju za drugo mesto. Barsa je na pragu finala u Doboju.

(©TV turnir šampiona)(©TV turnir šampiona)

Gregor Ocvirk sa šest golova je bio najefikasniji igrač Voše. Pogodak manje je delo Tunišanina Mohameda Aziza Aidija. Po četiri pogotka su dali Luka Rogan i Stefan Sunajko, a tri Darko Milenković. Trnavac je osim neverovatnih 20 odbrana, imao i postignut gol na kontu.

Kod Celja Mitja Janc je pogodio šest puta, a Tim Cokan i Tadej Mazej po tri. Juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević se jednom upisao u listu strelaca.

Vukašin Vorkapić zbog stomačnih problema nije igrao protiv Barselone, a sada je debitovao u Doboju za novi klub. Jednom se upisao u listu strelaca. Za Celje nije igrao srpski reprezentativac Stefan Dodić zbog lakše povrede kolena.

Redosled Grupe A: Monpelje i Al Ahli po 4, Eurofarm Pelister 3, Sloga Doboj bez bodova.

Redosled Grupe B: Barselona 6, Zagreb i Vojvodina po 3, Celje bez bodova.

TV TURNIR ŠAMPIONA U DOBOJU

Ponedeljak

Monpelje - Sloga Doboj 44:20 (19:8)

Utorak

Barselona – Vojvodina 39:29 (20:12)

Al Ahli – Eurofarm Pelister 34:23 (15:11)

Zagreb – Celje 34:31 (18:14)

Sreda

Sloga Doboj – Eurofarm Pelister 24:39 (12:16)

Barselona – Zagreb 31:25 (14:14)

Vojvodina – Celje 27:24 (15:12)

Monpelje – Al Ahli 25:25 (14:9)

Čevrtak

15.30: Al Ahli – Sloga Doboj

17.20: Zagreb – Vojvodina

19.10: Monpelje – Eurofarm Pelister

21.00: Celje – Barselona

Petak

10.00: Za 7. mesto

12.00: Za 5. mesto

17.20: Za 3. mesto

20.15: Finale

22.00: Ceremonija zatvaranja TV turnira šampiona



tagovi

TV turnir šampiona u DobojuRK VojvodinaCeljeAlem ToskićBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara