Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Čudo iz Vranja: Dodić ima 19 godina, a igra kao "mator"

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.01.23. | 22:43

“Uvek ima pozitivne treme pred meč, ali kada uđem na teren, sve se zaboravlja. Lako je igrati pored ovih momaka, kaže srednji bek Orlova

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Nije išlo Lazara Kukića, ali ima Srbija još jednog fantastičnog srednjeg beka. Stefan Dodić ima samo 19 godina, proteklog leta je izabran za najboljeg juniora Evrope, a sjajnu formu je pokazao i na meču sa Alžirom na startu Svetskog prvenstva u Katovicama.

Izabrane vesti

Nije ni zakoračio u treću decenij života, a igrao kao “mator”, rukomet ima u malom prstu. Povezao je u finišu prvog poluvremena napad koji je u tim trenucima “štucao”. Skroman, posle meča, Vranjanac nije potencitao svoju igru.

"Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i na kraju je to rezultirlao ovako ubedljivom pobedom. Lepo je čuti da te ljudi hvale, ali pored ovakvih momaka nije teško igrati. Olakšali su mi posao“, rekao je Dodić.

Čim je naš najmlađi rukometaš na šampionatu ušao, upisao je asistenciju, dao gol, ukrao loptu...

"Uvek pre meča ima pozitivne trema, ali kada uđem na teren, sve se zaboravlja. Drago mi je da sam dao dorpinos u pobedi".

Kako protiv Nemačke u nedelju?

"Znamo da će biti teže. Nismo se spremali za Nemce, fokus je bio na Alžiru. Nismo ga potcenili. Sada imamo dan da dobro pripremimo Nemačku, da vidimo njihove utakmice. Očekuje nas rovoska borba svih 60 minuta. Najvažniji je pristup, motivisano smo, pucamo od sampouzdanja i verujem da ćemo biti još bolji u nedelju“, zaključio je rukometaš Kjelcea na pozajmici u Zagrebu.


 


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeStefan Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara